19 квітня 2024, п’ятниця

У Кіровограді підприємці звинувачують слідчих у крадіжці

Конфлікт розпочався 8 травня у селі Шестаківка, коли на території ТОВ «Кіровоградської нафтової компанії» податківці у супроводі міліції, вилучили два бензовози, які належать іншому підприємству ПП «Трансоіл груп». Причиною таких дій стала ніби-то несплата підприємством з нафтопереробки акцизного збору та незаконний збут нафтопродуктів. 
 
Тоді, заблокувавши дві вантажівки, які знаходились біля території заводу, правоохоронці від’єднали автоцистерни від тягачів. Хоча для цього їм довелось порушити правила безпеки, відтягували тягачі разом із заблокованими під тиском колесами. Після цього, власники авто домоглися, аби правоохоронці все ж склали протокол про числені пошкодження автоцистерн та самих вантажівок.
[widgetkit id=579]
Після цього випадку підприємство не працюює, а людей відправили в незаплановані відпустки за власний рахунок. За кілька день Кіровоградський районний суд визнв вилучення автоцистерн неправомірними діями. Однак прокуратура оскаржила це рішення. Тоді близько 30 працівників нафтової компанії прийшли з пікетом під апеляційний суд і навіть перекривали дорогу.
В апеляційній інстанції суд залишив чинним перше рішення, а вимогу арештувати бензовози визнав безпідставною. 
Судовим рішенням підприємці вирушили забирати власне майно та отримати своє не вдавалось ще дві доби. На місці зберігання цистерн слідчі заявили, що в ємкостях високоякісне пальне, воно долучене до справи як доказ і має пройти експертизу. Підприємці ж це відкидають і говорять, що то не підакцизний товар, а рідина для промивання автоцистерн. Вночі, люди в цивільному, які представились співробітниками міліції, перекачали рідину з арештованих цестерн в інші ємкості. Наступного дня ПП «Трансоіл груп» вдалось забрали свої автоцистерни, проте вже пусті.
Для збалансованості і об’єктивності матеріалу, отримати офіційний коментар від Податкової та керівництва УМВС протягом трьох тижнів так і не вдалось. А за скаргами сторони підприємців, щодо працівників слідства, обласна прокуратура розпочала перевірку.
Розслідуваня по діяльності нафто-фірм тривають і далі, також вирішується питання із поверненням очисних сумішей, які було вилучено з автоцистерн, вартість яких рівномірна ціни нафти. Збитки і не отриманий прибуток які понесли підприємства, обіцяють вимагати у слідчих через суд. За найскромнішими підрахунками сума може сягати кількох мільйонів гривень. Проте якщо правоту податківців і правоохоронних органів буде доведено, власникам та адміністрації підприємств також загрожує персональна кримінальна відповідальність
 

У Кіровограді підприємці звинувачують слідчих у крадіжці
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований