21 травня 2024, вівторок

Кіровоградська влада залишила 1000 чоловік на поталу фірмі екс-судді?

Кіровоградська облдержадміністрація офіційно відхрестилася від усіх проблем мешканців гуртожитку по провулку Університетському, 21, що на 101-му мікрорайоні в Кіровограді. Такий висновок можна зробити із відповіді на лист жительки гуртожитку, що потрапила до редактора Златополя.
 
Як ми уже повідомляли, жителі Унівреситетського, 21 ще в березні направили колективне звернення до Кіровоградської ОДА з проханням посприяти у забезпеченні їхніх житлових прав шляхом приватизації займаного житла.
ОДА, прокуратура і міська рада спускають справу на гальмах
У ОДА мешканцям пояснили, що Кіровоградська міська рада з цього питання зверталася до міської прокуратури, Фонду держмайна, аби повернути цей будинок у державну власність. Крім того, в міській раді пояснили, що 24 лютого 2015 року скасовано пункт 1 рішення виконкому КМР від 23 червня 2004 року, яким гуртожитку надали статус будинку для малих сімей. 
Однак, пояснили в ОДА, свідоцтво про право власності від 20 жовтня 2004 року і державна реєстрація права власності на нерухоме майно не скасовані, тому статус будинку на гуртожиток не змінився.
Прокуратура Кіровограда також дала задню, вказавши, що "можливим шляхом розв'язання проблеми права мешканців даного будинку, у тому числі й приватизації займаних житлових приміщень, є вирішення питання передачі будівлі з власності ПП "Вагран" у власність територіальної громади Кіровограда як гуртожитку".
Проте, на час набрання чинності Закону України "Про забезпечення реалізації житвлоих прав мешканців гуртожитків" будинок на Університетському, 21 не мав статусу гуртожитку (силами виконкому, цього статусу його позбавили – ред.) 
В ОДА пояснюють, що дев'ятиповерхівка (по 41 квартирі з середньою кількістю 3 жителі в квартирі) належить ПП "Вагран", а ПП категорично відмовляється передавати будинок у комунальну власність. 
У результаті, в Кіровоградській ОДА умивають руки: "вирішення спірних питань щодо права власності на житло у вказаному будинку можливе лише у судовому порядку". Підписано пояснення заступником голови Кіровоградської ОДА Вітою Атаманчук.
Липові платіжки і липові мешканці
Разом з тим, скаржаться мешканці гуртожитку, власник будівлі поставив їх у нелюдські умови і, очевидно, зловживає владою:
– Наша сусідка, – розповідає мешканка гуртожитку. – не може отримати довідку про склад сім'ї: власники примушують її сплачувати надуманий борг за комунальні послуги. Самі ж ці платіжки теж досить дивні: їх прикріплюють до іншого розрахункового рахунку – наприклад, кошти, які я сплачую за електроенергію можуть прикріплюватися до розрахункового рахунку іншої мешканки, за яким вона сплачує за газ. Як ви гадаєте, чому платіжки з нашого будинку за комуналку приймає тільки "Ощадбанк"?
Крім того, мешканці стверджують, що в ПП "Вагран" також спекулюють пропискою:
– В цьому будинку прописано дуже багато посторонніх. – коментують гуртожитківці.- Абсолютно різні люди, яких тут ніхто ніколи не бачив. Вони прописані прямо у коридорах. Нас же ніхто ніде не хоче бачити. З пропискою взагалі якісь чудеса: тут люди по тридцять років живуть, а за документами – по 5-6. Крім того, тут продають квартири, відбираючи площу спільної кухні, коридорів. Багато квартир здається, а щось від цього платиться в бюджет, платяться податки?
Будинок-привид 
Досить цікаву річ ми побачили і на офіційному сайті Головного управління житлово-комунального господарства Кіровоградської міської ради. Відповідно до електронної бази "Утримання будинків та прибудинкових територій", гуртожиток в 9 поверхів по Університетському, 21 має "0" поверхів і сплачує за утримання аж 23 гривні, умудряючись заборгувати і їх. Більше того, за цією адресою закріплено лише 2 особових рахунки.
Для порівняння, аналогічний гуртожиток по цьому ж проспекту – будинок №17 містить вірну інформацію про кількість поверхів (9), сплачує за утримання будинку і прибудинкової території більше 7 тисяч гривень і має 379 особових рахунків.  
Що це? Будинок для комунальників є привидом чи хтось інший ("Вагран") утримує його власними силами?
Наш кор.
 

Кіровоградська влада залишила 1000 чоловік на поталу фірмі екс-судді?
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований