28 вересня 2024, субота

Кіровоградські пенітенціарії спростували інформацію про самопідпал засудженого

У зв’язку з появою в інтернет-виданнях інформації щодо скоєння  засудженим  Коптєвим С., який відбуває покарання в Петрівській виправній колонії (№49) акту членоушкодження інформуємо про те, що персоналом управління ДПтС України в Кіровоградській області проведено службове розслідування  в ході якого  встановлено, що засуджений Коптєв С., відбуваючи дисциплінарне покарання в камері ДІЗО № 7, в результаті створення конфліктної ситуації 15.06.2015 року  із засудженим П., яка переросла в бійку, внаслідок чого засуджений Коптєв навмисно наніс удар кулаком в обличчя співробітнику установи, який їх розбороняв.
Відбуваючи покарання у камері ДІЗО № 7, засуджений висловлював своє невдоволення з приводу поміщення та терміном покарання. В знак протесту проти законних дій адміністрації установи, власноручно заточеною зубною щіткою наніс собі членоушкодження у вигляді порізів на обох руках в області передпліч, після чого дану заточену зубну щітку викинув в туалет.  Засудженому своєчасно надано належну медичну допомогу.
Інформація про те, що засуджений Коптєв  скоїв акт самопідпалу є недостовірною, його здоров’ю нічого не загрожує, самопочуття задовільне.
Акт членоушкодження засудженим  скоєно з метою шантажу представників адміністрації та уникнення відбування дисциплінарного стягнення в ДІЗО шляхом переведення до медичної частини установи.
Також, додатково інформуємо про те, що на теперішній час засуджений Коптєв утримується в Кіровоградській установі виконання покарань (№14) у зв’язку з обранням міри запобіжного заходу утримання його під вартою суддею Петрівського районного суду за ознаками злочину передбаченого ч.1. ст.392, а саме дії, що дезорганізують роботу установи виконання покарань, санкція якої передбачає позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.
На даний час оперативна обстановка в установі задовільна та стабільна. Дане питання перебуває на контролі керівництва управління ДПтС України в Кіровоградській області.
Прес-служба управління ДПтС України в Кіровоградській області
Кіровоградські пенітенціарії спростували інформацію про самопідпал засудженого
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований