20 травня 2024, понеділок

Кіровоградщина: пенсіонерку намагаються лишити житла (Продовження)

Ранок 3 липня у селі Попівка Онуфріївського району, що на Кіровоградщині, почався для мешканців гаряче. Близько 8.00 біля будинку по вул. Центральній, 21, у котрому проживає 75-річна пенсіонерка Антоніна Дерипаска зібралися правоохоронці, представники РДА, «Правого сектору», батальйону «Айдар» та журналісти. Причиною зібрання стало незаконне, на думку багатьох учасників "зустрічі", виселення пенсіонерки з будинку, пише Златопіль.
Як ми раніше повідомляли, Антоніна Іванівна придбала будинок у 2007 році, про що свідчить відповідний договір купівлі-продажу, завірений місцевою селищною радою. На момент купівлі будинку, жодних документів на будинок не було. У сільраді бабусі видали довіреність від імені шахраїв, після чого вона займалась відновленням документів. Згодом ці документи у бабусі відібрали, потім знайшли підставну «спадкоємицю», котра за рішенням суду стала власницею домоволодіння та згідно того ж рішення, домоглася виселення пенсіонерки. Таку версію озвучує сторона захисту старенької. 
В очікуванні виконавчої служби, ми встигли поспілкуватись з Володимиром Сергійовичом Жепкою, тим самим фермером, котрий на думку мешканців села намагається «віджати» у бабусі будинок.
«Хату продала не хазяйка, а донька, бо не знала, що батьки зробили заповіт. Дерипаска не оформляла документи на хату. Ніякі адвокати і ніякий Правий сектор хату вже не одіб’є» – пояснив свою позицію фермер.
Після півтори години очікування приїзду виконавчої служби, адвокат бабусі разом із журналістами вирушили до них. Та тільки-но журналісти від’їхали, з’явилися виконавці. Але виселення не відбулося, оскільки у будинку окрім пенсіонерки мешкали інші люди.
«Будинок знаходиться в оренді у молодого подружжя. Згідно чинного законодавства необхідне нове рішення суду, щодо виселення конкретної особи»,- повідомив нам адвокат бабусі Олег Биков.
Правоохоронці Онуфріївського райвідділу міліції у конфлікт не втручалася. Проте, прохання журналістів перевірити машину фермера Жепки на наявність вогнепальної зброї, якою він погрожував журналістам тиждень тому, та, зокрема, вручити повістки на допит «тітушкам», котрі «вибивали» бабусю з будинку – проігнорували.
[widgetkit id=649]
З огляду на всі ці події відкрито одразу два кримінальних провадження за ст. 190 ч. 2 «Шахрайство за попередньою змовою осіб» та за ст.357 «Самоуправство» Кримінального Кодексу України. Розслідування справи штучно затягують, але боротьба триває – констатує адвокат.
Кіровоградщина: пенсіонерку намагаються лишити житла (Продовження)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований