19 травня 2024, неділя

На Кіровоградщині з початку року покарали 57 корупціонерів

Завдяки ефективній роботі органів прокуратури Кіровоградської області у сфері запобігання корупції з початку року до адміністративної та кримінальної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень притягнуто 57 посадових та службових осіб. Про це Златополю повідомили в прес-службі прокуратури Кіровоградської області.
 
За принципової позиції прокуратури більшість засуджених  корупціонерів, не зважаючи на свої посади та статуси, отримали реальні терміни покарання.
Серед притягнутих до кримінальної відповідальності: 2 – посадові особи місцевого самоврядування, 10 – державних службовців, 9 працівників правоохоронних органів, професійний суддя та податківець.
Загалом, протягом поточного року органами досудового слідства Кіровоградщини розпочато 21 кримінальне провадження з ознаками корупції. До суду направлено 18 обвинувальних актів стосовно 26 осіб. Від займаних посад відсторонено 10 обвинувачених, 15 – звільнено з посад.
Проведена ефективна робота і щодо протидії корупції адміністративними засобами. Зокрема, за результатами розгляду адміністративних справ судами до відповідальності притягнуто понад 30 корупціонерів, серед яких 17 депутатів місцевих рад та 9 посадових осіб місцевого самоврядування.
Внесено 92 подання органам державної влади та місцевого самоврядування на проведення службових перевірок у зв’язку із порушеннями Закону України «Про запобігання корупції».
На Кіровоградщині з початку року покарали 57 корупціонерів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований