17 травня 2024, п’ятниця

У Кіровограді вимагають звільнити хірурга та інфекціоніста, котрі мало не вбили дитину

Сьогодні, 30 липня, у Кіровограді під стінами обласного Департаменту охорони здоров'я мітингували батьки дітей, котрі постраждали від халатності двох місцевих лікарів. Про це повідомляє кореспондент Златополя.
Громадські активісти та батьки стверджують, що через недбалість хірурга дитячої обласної лікарні  та лікаря-інфекціоніста вищої категорії першої міської лікарні померло вже декілька дітей та вимагають їх звільнення.
[widgetkit id=712]
Онука активістки Тетяні Бородіної лікарі долікували до реанімації. За свою помилку лікарі отримали лише догану і направлення на курси підвищення кваліфікації.
«7 липня ми звернулися до Дитячої обласної лікарні з гострим болем у малюка. У дитини навіть не взяли аналіз крові і, діагностувавши харчову токсикоінфекцію, перенаправили у дитяче інфекційне відділення міської лікарні № 1, де Тигранчика оглянула лікар-інфекціоніст вищої категорії. Дитині зробили рентген та поставили крапельницю, кожне пересування завдавало дитині страшний біль. Отримавши результати знімку, ми відвезли його у дитячу обласну лікарню, де його прооперували», – розповідає бабуся малюка Тетяна Бородіна
Далі діагноз лікарів для рідних був шокуючим – лопнутий апендицит, фібринозний гнійний перитоніт, численні абсцеси та спайки. Після операції дитина 5 днів пролежала у реанімації в тяжкому стані.
Активістка стверджує, що лише після того, як вона почала бити на сполох, відбулося розслідування, але некомпетенцію лікарів визнали лише у обласному департаменті.
Під час мітингу до громадськості вийшла заступник директора Департаменту охорони здоров’я Наталія Горбенко, котра вислухала усі вимоги мітингувальників та пообіцяла провести спільне розслідування міського та обласного підрозділів охорони здоров’я щодо подальшої долі горе-лікарів, котре відбудеться у відкритому форматі за участі активістів та журналістів. На суто людське запитання чи є справедливим покарання у вигляді «курсів підвищення кваліфікації» для лікаря вищої категорії, котра мало не відправила на той світ онука Тетяни Бородіної, Горбенко відповіла – однозначно ні.
Про результати цього розслідування читайте на Златополі наступного тижня.
У Кіровограді вимагають звільнити хірурга та інфекціоніста, котрі мало не вбили дитину
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований