02 травня 2024, четвер

Фінансист кіровоградського генерала вже рік переховується від слідства

У вересні 2014 року військовою прокуратурою Кіровоградського гарнізону розпочато кримінальне провадження щодо працівника фінансового відділу управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області за ч. 2 ст. 366 та ч. 5 ст. 191 КК України, пише Гречка.
 
За інформацією слідчих органів, посадова особа протягом тривалого часу щомісячно подавала до відділення банку заявки про перерахування грошового забезпечення на особові рахунки осіб рядового і начальницького складу, а також відповідні платіжні доручення, зазначаючи в електронних реєстрах перерахувань коштів на карткові рахунки завищену суму, яка належала до виплати. Таким чином фінансист привласнила державні кошти на загальну суму близько 400 тис. грн.
Як повідомили «Гречці» в прес-службі військової прокуратури південного регіону України, станом на сьогодні, розпочато експертизу, яка встановить повну суму вкрадених грошей. Триватиме вона до червня місяця 2016 року.
Тим часом, підозрювана особа вже майже рік переховується від слідства, яке проводять кіровоградські правоохоронці. Процесуальний нагляд здійснює військова прокуратура. Наразі підозрювану особу оголошено в міжнародний розшук.
Нагадаємо, злочин стався під час того як обласне управління ДСНС очолював генерал – майор Віктор Федорчак. Не виключено, що гроші перераховували і на його рахунки. Тим часом, 29 липня поточного року генерал-майор отримав нове призначення – начальника управління ДСНС Одеської області.
Фінансист кіровоградського генерала вже рік переховується від слідства
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований