28 вересня 2024, субота

Гриби забрали життя двох мешканців Кіровоградщини

За оперативними даними Держсанепідслужби України в поточному році вже зареєстровано 22 випадки отруєння дикорослими грибами, в яких постраждало 25 осіб, 6 із яких померло. Нажаль, сумна статистика не обійшла і Кіровоградську область – померли два жителі обласного центру 1976 та 1952 років народження, пишуть Олександрійські новини.
Медикам Кіровоградщини не вдалося врятувати життя двох чоловіків. За висновками лікарів, вони отруїлися блідою поганкою.
Загалом від отруєння грибами в регіоні постраждало семеро осіб: четверо в м. Кіровограді та троє в м. Олександрії.
Заступник начальника Олександрійського міськміжрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області Л. Хільченко наводить статистику для порівняння: 2014 рік – дикорослими грибами отруїлася 181 особа, померло – 13 осіб; 2013 рік – 196 постраждалих, 15 осіб померло; 2012 рік – 305 постраждалих, померлих – 24 особи.
Слід пам'ятати, що гриби не відносяться до продуктів харчування, які є незамінними в раціоні харчування людей, однак вони можуть бути чинником небезпеки для здоров'я, а то й життя. Страви з грибів важкі для перетравлення. Їх взагалі не можна вживати дітям, людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, печінки чи хронічними захворюваннями інших внутрішніх органів.
Гриби забрали життя двох мешканців Кіровоградщини
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований