30 вересня 2024, понеділок

Кіровоград: студенти кібернетико-технічного коледжу ледь не залилишилсь без дипломів

У розпалі вступної кампанії 2015 року Кіровоградський кібернетико-технічний коледж «порадував» випускників 2015 року спеціальностей «Фінанси та кредит» і «Програмна інженерія» тим, що термін дії ліцензії на видачу дипломів «бакалавра» у коледжу закінчився ще рік тому. Однак, ситуацію врятувало Міністерство освіти і науки України, дозволиливши КНТУ взяти на себе процедуру видачі дипломів випускникам кібернетико-технічного спеціальності «Фінанси і кредит», пише "Перша Електронна".
Як повідомив ректор КНТУ професор Михайло Черновол на зустрічі зі студентами коледжу, 31 липня технічний університет нарешті отримав від Міністерства освіти і науки листа, яким надається дозвіл на переведення студентів спеціальності «Фінанси і кредит» (про спеціальність «Програмна інженерія» мова у листі не йдеться) на навчання до університету для здачі державних екзаменів, проведення підсумкової атестації та видачі дипломів освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр».
Піти на такий крок, вирішили через звернення батьків студентів до МОН, провівши перемовини керівництва області, кіровоградських народних депутатів та ректорату КНТУ із заступниками міністра освіти і науки України. Зрештою, патову ситуацію з дипломами все ж таки вирішено.
Для цього, випускники коледжу 2015 року спеціальності «Фінанси і кредит» пишуть заяви про переведення на навчання з кібернетико-технічного коледжу до КНТУ за контрактною формою. Але фактично у КНТУ вони пройдуть тільки атестацію: консультацій та екзаменів за чотирма базовими предметами. Звісно, університету було б краще прийняти цих випускників коледжу на початок IV курсу, але враховуючи той факт, що студенти або їхні батьки вже сплатили коледжу за повний термін навчання, керівництво КНТУ у цьому питанні зробило беззаперечний крок назустріч студентам. Таким чином технічний університет екстрено вирішив усі формальні питання, пов’язані із підготовкою контрактів на прийом екзаменів, відкликанням викладачів із відпусток та безпосередньою підготовкою до державних іспитів.
Кіровоград: студенти кібернетико-технічного коледжу ледь не залилишилсь без дипломів
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований