28 вересня 2024, субота

У двох жителів Кіровоградщини підозрюють лептоспіроз

На лікарняному ліжку опинилася дитина та дорослий чоловік. Про це пишуть Новини Кіровоградщини з посиланням на ГУ Держаснепідслужби в області.
16-річна жителька села Аджамка Кіровоградського району купалася в сільському ставку, а 49-річний кіровоградець купався та ловив рибу у річці села Софіївка Компаніївського району.
Наразі хворі перебувають на лікуванні у кіровоградському комунальному закладі «Центральна міська лікарня».
За місцем реєстрації випадків проведені комплекси профілактичних та протиепідемічних заходів.
Довідка:
Лептоспіроз – спільне для людей і тварин небезпечне інфекційне захворювання, яке викликається мікробами – лептоспірами. 
Джерелом інфекції є велика рогата худоба, свині, кози, вівці, коні, собаки, сірі пацюки, миші полівки, водяні щури, а також хутряні звірі. Мікроби потрапляють в організм людини частіше через травний тракт, а також через ушкоджену шкіру, слизову рота, носа, ока.
Людина може захворіти на лептоспіроз, купаючись у забруднених водоймах та вживаючи сиру воду з них; вживаючи харчові продукти, забруднені виділеннями хворих на лептоспіроз гризунів, а ще – при недотриманні правил особистої гігієни під час догляду за хворими тваринами чи розбиранні їхніх туш.
Лептоспіроз може призвести до тяжких наслідків для здоров’я, оскільки хвороба часто має тяжкий перебіг, з ускладненнями на нирки, печінку, очі, а інколи і до смерті хворого.
У двох жителів Кіровоградщини підозрюють лептоспіроз
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований