28 вересня 2024, субота

Кіровоградців вчать розпису на склі (ФОТО)

Учора, 10-го серпня, у обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського відбувся майстерклас з розпису на склі «Козак Мамай», повідомляє кореспондент Златополя.
Літня школа мистецтв продовжує свою роботу і цього разу для відвідувачів було підготовлено майстер-клас із розпису на склі «Козак Мамай», який розраховано на 3 дні. Учора – перший день майстер-класу, тому розпочалось все з, так би мовити, теоретичної підготовки. 
Спочатку учасники подивились презентацію про козака Мамая та послухали історії та легенди про цей етносимвол України. Невід'ємними його атрибутами є ліра, вуса, оселедець, кінь, шабля. Мамай – це не лише уособлення українських козків, а й ціла містерія, феномен нашого народу. 
Було також проведено паралелі України та Сходу: взяти лише як сидить Мамай на його найвідоміших зображеннях – це турецька поза. Тому перша частина майстер-класу складалась із виготовлення мандали із ниток, ще на неї говорять "Боже око".
 
 
Майстер-клас проводила студентка педагогочного університету Анастасія Голубнична. Майстриня одразу розповіла про важливість усамітнення у роботі, адже мандала несе первний заряд, вашу енергетику, кольори слід підбирати не замислюючись, навіть якщо ви взяли, на перший погляд, несумісні кольори, у кінцевому результаті вони гармоніюватимуть, адже ваша внутрішня свідомість підказала вам взяти саме їх. Мандала, вироблена власноручно, є чудовим оберегом. 
[widgetkit id=742]
Сьогодні у бібліотеці відбудеться друга частина майстер-класу, на якій ви матимете можливість малювати козака Мамая на склі. Завітайте до бібліотеки Чижевського о 15.00. 
Кіровоградців вчать розпису на склі (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований