19 травня 2024, неділя

В обласному управлінні юстиції заявляють про тиск на державних виконавців

Сьогодні, 11 вересня, у Головному територіальному управлінні юстиції у Кіровоградській області відбулася прес-конференція щодо конфлікту під час збору врожаю на полях ДП ДГ «Червоний землероб». Про це повідомляє кореспондент Златополя.
 
8 вересня на адресу Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області надійшло повідомлення про незаконний збір урожаю на полях ДП ДГ «Червоний землероб» у с. Чарівному Бобринецького району, що на Кіровоградщині. Виїхавши на місце події, працівники виконавчої служби підтвердили факт здійснення збору врожаю. На місце події, окрім виконавців, виїхали міліція та прокуратура.
Державними виконавцями було з’ясовано, що збирали урожай троє фермерів: Кравченко, Письменний та Білоконенко. Також з’ясувалося, що офіційних договорів на оренду землі немає. Відповідно, збір урожаю, як і його вивезення, відбувалося незаконно. У свою чергу двоє працівниць виконавчої служби намагалися перешкодити незаконному збору врожаю, частину якого їм вдалося зберегти. Однак, такі висновки та дії працівників виконавчої служби виявилися не вигідними деяким сторонам конфлікту – пояснили в управлінні юстиції.
 
 
Ось що повідомив журналістам начальник Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Віктор Кондратюк
– Сьогодні, 11 вересня, заступнику начальника відділу примусового виконання Державної виконавчої служби в Кіровоградській області Наталії Санкаускас та старшому виконавцю Любові Борисенко, котрі діяли в межах рішення суду та завдяки діям яких вдалося зберегти частину зібраного врожаю (іншу частину встигли вивезти до приїзду виконавців), були надіслані повістки на допит у кримінальному провадженні. Окрім того, на ім’я начальника Державної виконавчої служби в Кіровоградській області надійшов лист від УМВС України у Кіровоградській області про те, що 10 вересня була порушена кримінальна справа за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.364 КК України. Це попри те, що директор підприємства «Червоний Землероб» Кравченко відмічав висококваліфіковану і принципову роботу держвиконавців, яка була направлена на збереження державного майна».
Зокрема, державним виконавцям закидають зловживання службовим становищем в корисливих цілях.
Як зазначив заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальник Управління державної виконавчої служби Вадим Гуцул, державні виконавці, які були на місці події дотримались усіх норм та інструкцій та передали на зберігання посіви соняшника саме державному підприємству. Тож такі дії з боку управління УМВС для них не зрозумілі.
 

В обласному управлінні юстиції заявляють про тиск на державних виконавців
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований