16 травня 2024, четвер

Кількість кіровоградців, постраждалих від скаженого кота, збільшилась

Чисельність кіровоградців, які звернулися за медичною допомогою після укусів і подряпин скаженого кота, збільшилася. Станом на 19 жовтня у до травмпунктів у місті вже звернулося 15 мешканців, переважно 101 мікрорайону, – 12 дорослих і троє дітей. Про це повідомляє ГУ Держсанепідслужби в області.
Усім їм призначене профілактичне щеплення.
Зростання кількості цих звернень свідчить про позитивний результат від проведеної фахівцями Держсанепідслужби міста роботи у вогнищі сказу, який є особливо небезпечною інфекцією. Однак є й інші висновки: у деяких постраждалих між укусами, подряпинами кота і зверненнями за медичною допомогою минуло десять днів, що свідчить про відсутність настороженості у жителів міста щодо сказу, а всі випадки цього захворювання у людей (і тварин) закінчуються смертельно.
Тому держсанепідслужба звертається до тих мешканців міста, які, можливо, теж постраждали від нападів кота, проте ще не надали цьому серйозного значення: ви піддаєте себе великій небезпеці.
 
 
Тим часом проведення протиепідемічних заходів у вогнищі сказу у тварини триває. Спеціалісти держсанепідслужби проводять квартирні обходи з метою ознайомлення населення з епізоотичною ситуацією зі сказу, розповсюджують пам’ятки. Спеціалісти ветеринарної медицини проводять щеплення від сказу тваринам. Станом на 19 жовтня щеплено 127 тварин (88 котів та 39 собак), в тому числі 20 безпритульних (12 собак та 8 котів).
Кількість кіровоградців, постраждалих від скаженого кота, збільшилась
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований