18 травня 2024, субота

У Кіровограді під вікном військового написали «Вбивця»

У Кіровограді під вікном демобілізованого військового з 42-го окремого мотопіхотного батальону Дмитра Кутузова чотири дні тому з'явився напис. Військовий розповів,що того вечора не спав, однак жодних звуків під вікном не чув. Зранку ж побачив напис «Вбивця», пише «Гречка»
 
Вікно війскьвого виходить на пр-т Комуністичний. На вікні висів прапор України а у верхньому лівому куті приклеєний герб України. З написів очевидно, що власник квартири служив у 42-му батальйоні. 
"Я як побачив це зранку, в мене просто руки опустились. Настільки все швидко забувається. Говорять у нас на проспекті багато переселенців, може й вони. Може молодь. У сусідніх офісах немає камер, тож хто це зробив уже не дізнаюсь. Я думав піти написати заяву до міліції, але що тут вже докажеш, як ніхто нічого не бачив. Звісно прикро, що так вважають. Я вже нічого зробити не зможу, хіба замалювати. Зараз просто немає грошей на фарбу, то так і залишається, – говорить Дмитро. – Нам радили після цього взагалі зняти той прапор, але ж я не поставив його на показ, там підписи моїх побратимів-загиблих, нічого пов'язаного із сепаратизмом. До того ж я повішав прапор туди, бо в квартирі просто немає можливості вчепити його в іншому місці". 
Військовий зізнається, у будинку живуть мирно, у сусідньому під'їзді теж живе "дембєль", – навіть подумати ні на кого. 
Водночас, неприхильне відношення до учасників бойовий дій, розповідає Дмитро, відчувається не лише на стінах будинку. Повернувшись ще 17 червня цього року, чоловік і досі не може знайти роботу. 
"Як дізнаються, що учасник бойових дій, радять піти підлікуватися ще, бо ми ж приїжджаємо з війни неврівноважені. Я вже після дргугого тижня вдома хотів повернутись на контрактну службу, але рідні не пускають. Тут мені ловити немає чого", – ділиться Дмитро. 
Наразі чоловік отримує щомісячні виплати з центру зайнятості. Говорить, вистачає хіба на погашення кредиту. Останній місяць не прийшла навіть компенсація міської ради на оплату комунальних послуг. Заяву на отримання земельної ділянки не прийняли, порадили шукати собі землю самостійно, бо в місті її просто немає. Така ж ситуація і з ділянкою для ведення сільського господарства, продовжує Дмитро. За увесь час до родини не з'явились соціальні працівники, які, як говорять, навідуються до кожного демобілізованого. 
Поки чоловік чекає відповіді від МВС, адже подавав документи на службу в поліції. Паралельно шукає роботу за спеціальністю зварювальника.
 

У Кіровограді під вікном військового написали «Вбивця»
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований