28 вересня 2024, субота

На Кіровоградщині 13 сіл і селищ потрапили в “зону захисту” через африканську чуму свиней

Тринадцять населених пунктів Голованівського та Благовіщенського районів Кіровоградської області потрапили в так звану "зону захисту" через спалах на території Голованівського району африканської чуми свиней.
Про це інформує Златопіль із посиланням на офіційний портал Голованівської РДА.
Нагадаємо, як "Златопіль" уже повідомляв раніше, 14 березня на території урочища «Воловик» Голованівського лісництва було виявлено трупи 15 диких кабанів. Наступного дня експертиза підтвердила, що причиною їхньої загибелі стала африканська чума свиней.
Сьогодні, 16 березня, вібудлося позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії в Голованівській РДА, на якій було визнано епізоотичним осередком захворювання диких свиней на африканську чуму свиней територію у радіусі 3 км урочища «Воловик» Голованівського лісництва, неблагополучним по африканській чумі свиней та встановлено карантин.
Крім того, було визначено "зону захисту" – зону на території, яка безпосередньо межує з епізоотичним вогнищем, радіусом не менше 3 км, але не більше 20 км. У зону захисту потрапили смт Голованівськ, селище Голованівськ, с.Грузьке, с.Клинове, с.Вербове, с.Семидуби, с.Краснопілля, с.Межирічка, с.Шепилове, с.Олександрівка, с.Свірнево, с.Красногірка та с.Станіславове Благовіщенського району.
Фото – з офіційного сайту Голованівської РДА. 
На Кіровоградщині 13 сіл і селищ потрапили в “зону захисту” через африканську чуму свиней
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований