20 травня 2024, понеділок

Держпродспоживслужба перевіряє два підприємства з Кіровоградщини через спалах ботулізму

Спеціалістами Держпродспоживслужби в Кіровоградській області проводиться санітарно-епідеміологічне обстеження (розслідування) на підприємствах виробника та постачальника в'яленої риби, через яку в Києві та Херсоні стався спалах ботулізму.
Про це повідомляє Златопіль із посиланням на офіційний портал Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.
Нагадаємо, зареєстровано три випадки захворювання на ботулізм у мешканців м. Києва, у тому числі один летальний випадок та 1 випадок захворювання на ботулізм у мешканки м. Херсон. Постраждалі пов’язують своє захворювання із вживанням в’яленої риби, придбаної у торгівельних мережах. За результатами санітарно-епідеміологічного розслідування випадків захворювання на ботулізм встановлено, що виробником рибної продукції, яка реалізовувалась в супермаркетах м. Києва (гіпермаркет «Караван», супермаркет «Мегамаркет»),  м. Херсону (супермаркет «Фреш») та могла спричинити отруєння, є ФОП Меркулов А.В. (Світловодський район, Кіровоградська область), а постачальником рибної продукції – ТОВ «ЧУДО-ЮДО» (місто Світловодськ, Кіровоградська область). 
Наразі тривають лабораторні дослідження зразків продукції даних постачальників. Постачальником продукції – ТОВ «ЧУДО-ЮДО» 30 травня 2017 року направлені листи до товароотримувачів, з якими співпрацює, для призупинення реалізації в’яленої риби до закінчення епідеміологічного розслідування.
Територіальними управліннями Держпродспоживслужби в містах і районах області перевірена наявність в’яленої риби даного виробника в торгівельній мережі. За оперативною інформацією дана продукція відсутня.
Водночас, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Кіровоградській області направлені листи до всіх територіальних управлінь Держпродспоживслужби в областях з метою тимчасового призупинення реалізації риби до з’ясування обставин.
Держпродспоживслужба рекомендує громадянам утриматись від вживання в їжу в’яленої риби виробництва ФОП Меркулов А.В. та постачальника ТОВ «ЧУДО-ЮДО» міста Світловодськ, Кіровоградської області.
Ілюстрація – Держпродспоживслужба
 

Держпродспоживслужба перевіряє два підприємства з Кіровоградщини через спалах ботулізму
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований