04 травня 2024, субота

Голова Кіровоградської облради заявив про корупцію в Головному управлінні Держгеокадастру

Земельні питання для Кіровоградщини є найболючішими. На цьому наголосив голова обласної ради Олександр Чорноіваненко під час зустрічі Міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка з керівниками провідних сільськогосподарських і переробних підприємств, пише офіційний сайт обласної ради.
 
Олександр Чорноіваненко підняв перед Міністром проблеми, які необхідно вирішувати якнайшвидше: добровільна реєстрація права на оренду землі, розпоряджання землею за межами населених пунктів, лісопосадками, польовими дорогами. Голова обласної ради запропонував невитребувані паї передавати у власність громади, щоб люди могли передати їх в оренду і заробляти кошти до місцевого бюджету. – Це все надходження в бюджет. Зараз вся соціальна сфера сіл висить на аграріях. І там, де господар місцевий, він робить і дороги, і ремонти у соціальних закладах, бо сам живе у тому ж селі, – зазначив голова обласної ради.
Також голова обласної ради прямо заявив, що корупція у Головному управлінні Держгеокадастру як була, так і залишилась:
– Депутати й аграрії розповідають мені, що по 300-400 доларів вимагають за гектар землі, – розповів Олександр Чорноіваненко.
Олександр Чорноіваненко передав прохання аграріїв, щоб їх поставили в однакові умови з одноосібниками, адже вони прозоро і чесно платять податки, а окремі землекористувачі спеціально стають одноосібниками аби уникнути оподаткування.
 
 
Від імені депутатів області та органів місцевого самоврядування голова обласної ради попросив у Міністра: – Довірте нам розпоряджатися землями запасу і резерву, тоді громада буде бачити кому вона дає землю, заключатимуться соціальні угоди, і люди будуть господарями на своїй землі.
Голова Кіровоградської облради заявив про корупцію в Головному управлінні Держгеокадастру
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований