14 травня 2024, вівторок

До Кіровограда звезли військову техніку з усієї України (ФОТО)

Щоправда, ця техніка в мініатюрі і демонструють її моделісти. Захід відбувається в рамках виставка стендового моделізму «KІROVOGRAD SCALE MODELS FEST», повідомляє кореспондент Златополя.
Тут презентували більш як півтисячі екземплярів мініатюр. Це третя у Кіровограді виставка такого масштабу, на її реєстрацію подалось майже 700  учасників з 80-ти міст України. 
Більшість моделей виставкового фонду це військові літаки, танки, спецтехніка та кораблі. При чому, історичний розріз макетів – від п’ятнадцятого століття до сучасності. Наймолодшому моделісту 6 років, а найстаршому – 63.
Кілька композицій присвячені подіям у зоні АТО. 
[widgetkit id=1220]
Родзинкою виставки стала космічна орбітальна обсерваторія Габлл. Автор роботи, 17-річний кіровоградець Руслан Казмірчук. Жодної подібної моделі в Україні ще ніхто не робив. Крім зовнішньої ідентичності, в міні-телескопі навіть функціонують сонячні батареї. На виготовлення конструкції у хлопця пішло півроку щоденної кропіткої роботи.
Організатори говорять, що свою роботу в першу чергу спрямовують на популяризацію серед молоді. В абсолютної більшості моделей дотримано пропорційну масштабність та точність. Завдяки таким розробкам, в подальшому, юні моделісти з легкістю можуть вступати до вишів і навчатьсь на інженерів конструкторів.
До Кіровограда звезли військову техніку з усієї України (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований