05 травня 2024, неділя

Персонал кримінально-виконавчої інспекції Кіровоградщини відвідав Козацьку заставу та музей Миру в Олександрії

3 жовтня 2014 року співробітники кримінально – виконавчої інспекції управління ДПтС України в Кіровоградській області відвідали з екскурсією місто Олександрія, історія якого починається за часів, коли Південь сучасної України був ареною боротьби Золотої Орди, Литовської та Польської держав, Російської імперії, Кримської орди. Про це повідомляє Златопіль із посиланням на управління ДПтС України в Кіровоградській області.
 
На місці злиття річок Інгульця та Малої Березівки козаки, які протистояли цим силам, формували зимівники і варти. Перша згадка про селище-зимівник на цій території з’явилася в 1746 році. Це був козацький зимівник Усівка, який заснував на лівому березі Інгульця козак Кременчуцької сотні Миргородського полку Війська Запорозького Низового Грицько Усик. З утворенням у 1784 році Катеринославського намісництва, в його складі формувався Олександрійський повіт з центром у поселенні Беча і з перейменуванням його в Олександрію.
Пенітенціарії області розпочали знайомство з містом із відвідання експозицій музею Миру, що складається із трьох зал: зала України, зала миру і етнографічна зала «Світлиця козака Вуса», яка містить експонати, що ілюструють побут та звичаї українського народу.
Музей Миру є єдиний в Україні і один з 15 музеїв такого напрямку на планеті. В фондах музею Миру близько 8 тисяч експонатів. Бібліотека музею нараховує близько 2 000 книг.
Продовжуючи славетні традиції козацтва, на території міста активно діють громадські організації, головною метою яких, є відродження та збереження славетних козацьких традицій. Саме одне з таких товариств під назвою “Козацький звичай” відвідали співробітники кримінально-виконавчої інспекції. 
Особливістю даного товариства є те, що волею однодумців та працьовитими руками козаків, використовуючи сторічні надбання у галузі суднобудування, був відтворений безпалубний плоскодонний човен запорізьких козаків – чайка, яка являє собою човник довжиною близько 15 метрів, видовбаний з липової колоди, розширений догори, у будівництві якого брали участь близько 60-ти майстрів.
[widgetkit id=141]
Під час екскурсії пенітенціарії області відвідали також Козацьку заставу, помилувалися величчю та красою козацької чайки, взяли участь у спортивних змаганнях з Бойового Гопака та посмакували справжнім козацьким кулішем.
 
Персонал кримінально-виконавчої інспекції Кіровоградщини відвідав Козацьку заставу та музей Миру в Олександрії
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований