12 травня 2024, неділя

На Кіровоградщині біля меморіалу жертвам холокосту висадили парк Пам’яті (Фото)

У Хащуватому (Гайворонський район, Кіровоградщина) біля меморіалу жертвам холокосту висадили парк Пам’яті.
Сьогоднішня акція – спільна ініціатива лісівників області, єврейської общини та Хащуватської школи. Для того, щоб молодь пам’ятала про трагедію, яка трапилася в часи Другої Світової війни, до висадки дерев залучили учнів випускних класів місцевої школи. Щороку висаджувати алею випускників – це шкільна традиція в Хащуватому. А цього року дітям запропонували закласти паркову зону саме меморіального комплексу “Хащуватська трагедія”. Директор школи каже, що тут дітям прививають почуття патріотизму з малечку. Всі вони з дитинства знають історію України та рідного краю. “Ми впевнені, що учні хащуватської школи – носії миру. Тому що ми з першого класу їм завжди про це говоримо, що мир і благополуччя мають панувати в нашій державі”, – розповіла директор хащуватської загальноосвітньої школи Олена Вдовиченко.
В свою чергу садити дерева до меморіального комплексу приїхало 15 чоловік від державної лісової охорони. Для парку вони з собою привезли 60 дерев: це липи, горобини та барбариси. Висаджують їх разом із школярами, причому діти дуже допомагають, кажуть лісівники.
Висадкою парку Пам’яті побудову меморіалу завершають. У майбутньому хочуть ще  створити газони з квітами та невеликий музей на території самого комплексу. Проте коли саме вдасться ідеї втілити в життя поки невідомо. 
[widgetkit id=148]
Меморіальний комплекс “Хащуватська трагедія” відкрили 9 травня 2014 року в селі Хащувате Гайворонського району. В часи Другої Світової війни на цьому місці розстріляли більше тисячі євреїв.
На Кіровоградщині біля меморіалу жертвам холокосту висадили парк Пам’яті (Фото)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований