02 травня 2024, четвер

У Кіровограді смертоносну зброю прикрашають квітами

Так одна із місцевих художниць за допомогою пензля та фарби з будь-якої гільзи робить естетичну вазу або сувенір. Останню колекцію, серед яких була і танкова гільза, волонтери подарували на день народження 17-му батальйону. До цього розписане армійське начиння продавали на благодійних аукціонах. 
Художниця Тетяни Дзядик, говорить, що ідея розпису використаних набоїв належить не їй, а подрузі – волонтерці «Громадської Варти» Вікторії Касьяновій. Проте, що саме наносити фарбами, жінка вирішує сама. Всі ж свої творіння робить без попереднього ескізу. Кольори наносить одразу на металевий циліндр. Використовує художниця акрилові фарби. А щоб зображення не псувалось, поверх малюнку наносить прозорий лак. 
Складність такого розпису в тому, що здебільшого метал на якому малює жінка, не однорідний, в одному місці може бути гладким, а в іншому – іржавим чи з корозією. 
[widgetkit id=1251]
У своїх композиціях, художниця, використовує національні кольори, тризуб, квіти та козацькі образи. Сподівається, що в такий спосіб у складні, а подекуди й страшні будні українських захисників, додасться трішки любові від тих, хто на них чекає.
– Військові предмети, які створені для руйнування, хочеться щоб вони не забирали життя. А навпаки, життя продовжувалось -навіть в цих речах. Тому на деяких гільзах я роблю штучні тріщини, з яких символічно, як початок чогось нового, виростають квіти. – говорить художниця Тетяна Дзядик
 
У Кіровограді смертоносну зброю прикрашають квітами
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований