13 травня 2024, понеділок

ВПУ №9 у Кропивницькому святкує ювілей у пів століття

Святковим концертом відзначили учора, 4 листопада, 50 років від дня заснування Вищого професійного училища №9 у Кропивницькому. В урочистостях з нагоди ювілею взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко та заступник міського голови Наталія Дзюба, інформує Златопіль із посиланням на прес-службу міської ради Кропивницького.
15 червня 1966 року наказом Державного комітету профтехосвіти при Раді Міністрів УРСР засновано Кіровоградське технічне училище №1 з планом набору 250 учнів. Заняття розпочалося 2 жовтня 1966 року з наступних професій: радіомеханік з обслуговування і ремонту РТА; електромонтер станційного обладнання зв’язку; оператор поштового зв’язку. Училище розміщувалося у непристосованому приміщенні колишньої школи №12. Виробничі майстерні не відповідали вимогам учбового процесу, не було матеріально-технічної бази. Для проведення практичних занять використовувалась стара списана апаратура і оснащення. Учні мешкали в приміщеннях піонерського табору „Юність” в районі аеропорту. Так згадує історію заснування училища один з її директорів – Євген Терьохін, який зробив величезний внесок в основу організації навчально-виробничого та виховного процесу. 
В закладі працювали і працюють ціла когорта викладачів, майстрів виробничого навчання, вихователів, адміністративно-господарських працівників, завдяки чиїй новаторській роботі училище стало осередком підготовки висококваліфікованих кадрів. Його випускники працюють в багатьох областях України, підтверджуючи своєю працею високий авторитет.
– Протягом багаторічної діяльності училища, завдяки творчим зусиллям викладачів та майстрів виробничого навчання виросло не одне покоління професіоналів своєї справи з усвідомленням обов’язку перед суспільством, – зазначила у своїй промові Наталія Дзюба. – Характерним для переважної більшості випускників є високий професіоналізм, добросовісне ставлення до праці, почуття моральної відповідальності, про що свідчать численні відгуки з виробництв. 
Від імені міського голови Наталія Дзюба вручила керівництву училища настінний годинник і подяку від Управління освіти. 
Фото – прес-служба КМР
 

ВПУ №9 у Кропивницькому святкує ювілей у пів століття
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований