01 жовтня 2024, вівторок

Хранителі духовного скарбу Кіровоградщини отримали відзнаки обласної влади (ФОТО)

Сьогодні у стінах обласної філармонії відбулось урочисте нагородження лауератів обласної премії в галузі культури «Духовний скарб Кіровоградщини», інформує Златопіль.
Цьогоріч статуетку "Степовий орел" переможцям вручали голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко та голова обласної ради ОЛександр Чорноіваненко, которий висловив щиру вдячність усім тим, хто доклав свою руку до збереження та примноження духовного багатства рідного краю.
Цього року у номінації “За внесок у розвиток професійного музичного, театрального, хореографічного, фото- та кіномистецтва”  нагороду отримав  Микола Васильович Кваша, головний диригент академічного театру музики, пісні і танцю “Зоряни”, заслужений працівник культури України;
У номінації “За популяризацію національної культури, фольклорної спадщини, збереження і збагачення народного мистецтва” переможцем було визнано  Людмилу Андріївну Каленик, керівника народного аматорського ансамблю болгарської пісні “Хубавіца” Вільшанського районного Будинку культури.
Головний зберігач фондів Кіровоградського обласного художнього музею Валентина Григорівна Ноженко виборола перемогу у номінації “За вагомий внесок у збереження та популяризацію культурної спадщини”.
А переможцем у номінації “За внесок у розвиток бібліотечної справи” було визнано Гладку Надію Миколаївну, директора Долинської районної бібліотеки для дорослих.
Окрім обласного керівництва долучився до привітань й міський глава Кропивницького Андрій Райкович, котрий привітав присутніх праціників галузі культури та мистецтв та, зокрема, нагородив директора департаменту культури, туризму та культурної спадщини ОДА Валентину Животовську, грамотою та цінним дарунком.
Фото – Златопіль
Хранителі духовного скарбу Кіровоградщини отримали відзнаки обласної влади (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований