29 вересня 2024, неділя

У Кропивницькому пройде урочистий мітинг до Дня народження Тараса Шевченка

З нагоди 203-ї річниці від Дня народження Тараса Шевченка у Кропивницькому проведуть урочистий мітинг з покладанням квітів. 
Про це УНН-Центр повідомила директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської ОДА Валентина Животовська.
“Мітинг біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбудеться 9 березня о 10:00. Ми готуємо нетрадиційну програму, яка буде схожа на театральне дійство. Як і завжди біля пам’ятника проведемо покладання квітів”, – повідомила Валентина Животовська.
Окрім того, з нагоди чергової річниці у бібліотеках області пройдуть книжкові виставки та експозиції, присвячені творчості Кобзаря, літературні вікторини та читання, у закладах освіти — тематичні лекції та бесіди. Також Валентина Животовська розповіла, що в обласному художньому музеї пройде флешмоб з читання творів Т.Шевченка, а в обласній науковій бібліотеці ім. Д.Чижевського покажуть виставку жіночих портретів авторства Тараса Шевченка.
Додамо, що Кіровоградський обласний театр ляльок протягом усього місяця показуватиме виставу “Наймичка” за мотивами однойменного твору Тараса Шевченка: вистави проходитимуть як в обласному центрі, так і в районах та навчальних закладах.
Ілюстрація – з сайту УНН
У Кропивницькому пройде урочистий мітинг до Дня народження Тараса Шевченка
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований