29 вересня 2024, неділя

Міністр культури України у Кропивницькому вирішував долю нового всеукраїнського фестивалю (ФОТО)

Сьогодні у Кропивницькому Міністр культури України Євген Нищук провів із культурною елітою міста зустріч-обговорення щодо проведення всеукраїнського мистецького фестивалю. 
Метою цієї зустрічі, як зазначив, сам Міністр було визначитись із форматом, жанровою тематикою та концепцією фестивалю, дізнатися думки та ідеї містян з цього приводу, повідомляє кореспондент Златополя.
Міністр зазначив, що він бачить цей фестиваль саме театральним. На цьому майже одноголосно зійшлася і громада. Щоправда, пропонувалося зробити даний проект синтезом різних мистецтв – і художнього, і музичного. Та все ж, більшість зійшлася на тому, що варто обрати один основний жанровий вектор яким і став театр, адже Кіровоградщина – це колиска українського театру. 
Також зав'язалася дискусія щодо часу проведення фестивалю та його формату, адже восени кропивничани святкують День міста та відвідують фестиваль "Вересневі самоцвіти". Також виникли суперечності щодо самих "Вересневих самоцвітів" – стануть вони частиною нового театрального фестивалю чи залишаться самостійним проектом. Звучала й пропозиція, навпаки, зробити цей новий проект однією із складових "Вересневих самоцвітів". Прихильники цієї ідеї зазначали, що треба розвивати той проект, який в нас уже є, популяризувати та поширювати його. 
Учасники зустрічі зійшлися на тому, що новий фестиваль має стати абсолютно самобутнім і дуже масштабним заходом для нашого міста, до якого долучаться всеукраїнські, а то й всесвітньо відомі діячі галузі культури та мистецтва. 
Також порушувалися питання співпраці з організаторами інших фестивалів, на що Міністр культури зазначив, що багато проектів хочуть і вже готові з нами співпрацювати й долучитися до організації фестивалю в Кропивницькому. 
Як повідомив Євген Нищук на початку зустрічі, на проведення даного фестивалю в Кропивницькому з державного бюджету виділили 7 мільйонів гривень.
Фото – Златопіль
 

Міністр культури України у Кропивницькому вирішував долю нового всеукраїнського фестивалю (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований