01 червня 2024, субота

У Кіровограді презентували книгу спогадів «Рух. Початок»

Все починалося з «РУХу». І це не перебільшення, а даність, що привела до зміни історичних епох та розвалу однієї з найбільших та найабсурдніших в своїй замкнутості імперій – Радянського Союзу. І хоча багато хто може заперечити: мовляв, «РУХом» лиш завершувалось столітнє устремління українського народу до самоідентичності та незалежності, та все ж переоцінити внесок організації в чергове переродження України неможливо.
 
Книга знаного на Кіровоградщини та за її межами письменника Василя Бондара «Рух. Початок», котру презентували читачам в стінах обласної бібліотеки ім.. Чижевського , – це пам’ять учасників та рушіїв тих самих змін, що привели свого часу країну до незалежності. 
Структурно книга розділена на дві частини: «Спогади», до створення котрої долучилось 27 рухівців та «Преса», що містить історично-значимі замітки того часу. 
Сама ж презентація минула в атмосфері дружньої бесіди та ностальгічних спогадів учасників подій кінця 80-х початку 90-х років.
[widgetkit id=232]
«Шкодую, що багато вже забулось, вік вже такий. Однак дещо живе в пам’яті й нині – перші націонал-патріотичні мітинги на Кіровоградщині, перші підняття українського прапору, перші відкриті протести проти комуністичного режиму. Багатьох «рухівців» Кіровоградщини я бачу зараз у залі, багатьох вже й немає з нами, однак книга Василя (Василя Бондара – Авт.) дає нам можливість згадати свою молодість, завзяття, нагадати, можливо й собі, про те що ми зробили для цієї країни  і що ми можемо і мусимо зробити для неї тепер.», – розповів на презентації автор одного зі спогадів Володимир Федорович Кобзар.
Один за одним на імпровізовану авансцену виходили друзі, колеги, побратими по «РУХу» згадуючи давні події та передбачаючи майбутні. Полковник Микола Поровський, письменниця, журналіст та викладач Світлана Орел, літератор та журналіст Анатолій Авдєєв, котрий цього дня ще й святкував свій День Народження, та багато інших кому було що сказати та що повідати про початок нової України, про «Рух».
У Кіровограді презентували книгу спогадів «Рух. Початок»
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований