28 вересня 2024, субота

Громада на Кіровоградщині створює камерний хор

З метою популяризації української національної музичної культури, пропаганди кращих зразків української національної та світової хорової музики, задоволення духовних та естетичних потреб громадян та підвищення їх культурного рівня, та зважаючи на  пропозицію відділу культури та туризму виконавчого комітету міської ради,  Маловисківська міська рада пропонує створити при відділі культури та туризму камерний хор «Viva musika». 
Про це повідомляє кореспондент Златополя у Малій Висці, що на Кіровоградщині.
Як зазначається у Статуті камерного хору, який буде запропонований до розгляду депутатів на найближчій сесії міської ради, це є "добровільне демократичне об′єднання однодумців, яких пов′язує щира любов до музики і хорової пісні", а "в основі взаємовідносин лежить доброзичливість, відвертість, шановливе ставлення один до одного".
Найімовірніше всього, основу хору «Viva musika» складуть викладачі Маловисківської  дитячої школи мистецтв та фахівці відділу культури та туризму виконавчого комітету Маловисківської міської ради. 
Статутом передбачається, що хор збиратиметься на репетиції не рідше двох разів на тиждень, братиме участь у заходах на території Маловисківської ОТГ та постійно оновлюватиме і розширюватиме репертуар сучасними, народними, класичними хоровими творами
Членами камерного хору «Viva musika»  також можуть бути любителі співу з відповідними вокальними навичками та даними і з бажанням активно співпрацювати в хоровому колективі. Що ж до умов праці керівного складу хору, місця для репетицій та матеріальної підтримки, то, як передбачається, все це візьме на себе відділ культури і туризму виконкому об'єднаної територіальної громади при підтримці міської ради. Керівники хору, планується, працюватимуть за цивільно-правовим договором.
Ілюстрація – akamaihd.net
 

Громада на Кіровоградщині створює камерний хор
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований