06 жовтня 2024, неділя

У Кропивницькому спецпризначенці висадили дубову алею в пам’ять про полеглих побратимів (ФОТО)

У суботу, 8 квітня, в Кропивницькому на Козачому острові спецпризначенці 3-го полку висадили дубову алею. 
Про це повідомяє Гречка.

Всі вони прийшли за покликом серця і надалі опікуватимуться деревами, запевняє заступник командира полку Сергій Францішкевич та розповідає, для чого військовики висаджують дуби.
– Задум дуже простий – не дати забути, якою цiною у нас є незалежнiсть i суверенiтет. Кiлькiсть висаджених сьогоднi саджанцiв червоного дуба вiдповiдає числу загиблих вiйськовослужбовцiв, кожному загиблому козаку. Це для того, щоб ми iз вами знали, пам'ятали i цiнували, що маємо незалежнiсть, свободу, не забували про них i їх рiдних, допомагали, якщо є можливiсть.
Саджанці червоного дубу військовикам безкоштовно надало обласне управління лісового господарства. Земельну ділянку для висадки погодили із міською владою. Спецпризначенці обіцяють – за саджанцями доглядатимуть, поливатимуть щотижня та охоронятимуть від вандалів. Біля дубової алеї встановлять два пам'ятні знаки з інформацією про героїв, на чию честь висаджено дерева , – розповів Францішкевич.
– На жаль, 43 вiйськовослужбовцi полку вже не в строю. I є побратими, якi проходили службу, але залишили полк за станом здоров’я. З початком вiйни, вони пiшли добровольцями. Це пiдполковник Роман Майстерюк i майор Володимир Степанок, якi проходили службу у батальйонах територiальної оборони. В пам'ять про загиблих, сьогоднi висаджено 45 дубiв.

Фото – Гречка
У Кропивницькому спецпризначенці висадили дубову алею в пам’ять про полеглих побратимів (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований