06 жовтня 2024, неділя

Яким буде новий мистецький фестиваль у Кропивницькому (ВІДЕО)

 

Новий мистецький фестиваль у Кропивницькому, анонсований міністром культури під час відвідин нашого обласного центру, пройде з 30 серпня по 3 вересня. Головним режисером мистецького форуму став знаний в Україні медійник кропивничанин Сергій Компанієць. 
Про це пише Златопіль із посиланням на інформацію Урядового порталу.
Як повідомляється, 20 квітня  під час брифінгу в Мінкультури, де презентували концепцію Національного мистецького фестивалю «Кропивницький-2017», Міністр культури Євген Нищук розповів, що за результатами робочої поїздки до Кропивницького, була створена робоча група за участі провідних митців, Спілки театральних діячів України, провідних критиків та  режисерів, якими наразі опрацьовуються сама програма мистецької події та розроблена концепція цього фестивалю.
«Це так зване Кропивницьке повернення, коли ми враховуємо ті славетні імена, які місто подарувало  світові та подаємо в сучасному осмисленні фундаторів професійного театрального мистецтва, які народжені там. Це  і вічна класика зі спеціальною програмою, і дитяча  програма – open air kids , і спеціальний день хедлайнерів, учасниками якого  стануть авторитетні гості   та  відомі митці. Окремий день фестивалю – діалог з Європою, це можуть бути і семінари, і  зустрічі з провідними театральними митцями та  зустрічі з творчою спільнотою», – розповів  Міністр культури.
Один із ініціаторів проведення фестивалю народний депутат України Олександр Горбунов, уродженець Кропивницького, відзначив важливість для міста проведення подібної масштабної мистецької події.

«Місто довго не мало свого істинного обличчя, свого креативу, я думаю, що саме  такий різнопрофільний фестиваль  зможе дати місту мистецьке обличчя. Ми маємо сподівання, що фестиваль активізує роботу по поліпшенню інфраструктури. Робота в цьому напрямку вже ведеться і думаю, що нам не соромно буде зустрічати гостей з усіх куточків України. – розповів Олександр Горбунов – Кропивницький отримав шанс стати мистецькою столицею України. Мені, як уродженцю цього міста, хотілось би щоб Кропивницький став туристичною і мистецькою Меккою для України, щоб місто розвивалось, і думаю, що у нас все вийде».

Головний режисер фестивалю Сергій Компанієць розповів  про творчу складову концепції Національного мистецького фестивалю «Кропивницький 2017».
«Опрацьовуючи концепцію фестивалю ми відштовхувались від слогану «Особливе і різноманітне», ми прагнули зробити фестиваль дуже різноплановим у напрямках, тематиці, жанрах, і об’єднати все  в один творчий майданчик.  І саме місто практично стане цим майданчиком», – розповів Сергій Компанієць.
За словами режисера, в концепції фестивалю окрім театру буде представлено хореографію, кіно, запрошено художників та  літераторів.
«Абсолютно різні види мистецтв будуть представлені на фестивалі. Учасниками фестивалю стануть багато регіональних театрів з найкращими постановками, – говорить він. – Також буде багато музики: від симфонічного оркестру до молодих виконавців «Червоної рути», нову постановку представить Раду Поклітару, відбудеться низка заходів, пов’язаних з відомими містянами та ще багато цікавого».
Однією із центральних подій фестивалю стане презентація Національної премії в галузі театрального мистецтва. Про це розповів Міністр культури Євген Нищук:
«Театральна спільнота вже давно говорить про необхідність такої відзнаки за досягнення в театральному мистецтві. Так, сьогодні  є театральна премія – «Київська пектораль», яка має свою історію, але вона відзначає найкращі досягнення театральної галузі саме у столиці. Натомість зараз, коли ми маємо дуже потужну  творчу тенденцію розвитку театральних досягнень саме по регіонах, які демонструють чудові роботи, чудових акторів, режисерів, сценографів, дуже важливо дати їм можливість отримати таке публічне заохочення та визнання. Власне на фестивалі у Кропивницькому і відбудеться презентація загальнонаціональної премії, це буде дуже великою подією».
Фото – kavyn.kr.ua
Відео – з офіційного каналу Олександра Горбунова
Яким буде новий мистецький фестиваль у Кропивницькому (ВІДЕО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований