23 квітня 2024, вівторок

У Кропивницькому вшанували пам’ять жертв “чорнобильського мирного атома” (ФОТО)

Близько трьох сотень містян долучились сьогодні, 26 квітня, до ходи та мітингу-реквієму з нагоди відзначення чергової річниці Чорнобильської катастрофи, інформує кореспондент Златополя. 

Не змінюючи традицій, кропивничани на чолі з керівництвом міста та області пройшли колоною від площі Героїв Майдану до пам'ятника „Жертвам Чорнобиля”. 
"Роки минають а в пам'яті поколінь залишаєтья спогад про героїзм людей, що не шкодуючи свого життя та здоров'я рятували мирне населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. Тисячі українців, покалічених радіацією та бездумними вчинками керівництва країни радянського союзу, наразі потребують нашої підтримки та допомоги. І ми обіцяємо, що будемо робити все можливе, аби ви змогли цю підтримку відчути", – зазначив у своїй промові до присутніх голова обласної ради Олександр Чорноіваненко. 
Про жертовність, силу духу та величезний патріотизм героїв-ліквідаторів говорили й голова ОДА Сергій КУзьменко та міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

  

Завершилось відзначення Дня пам'яті покладанням квітів до меморіалу „Жертвам Чорнобиля”, де кожен, незалежно від посади чи віку міг віддати шану людям, що зупинили "чорнобильський мирний атом".
Фото – Златопіль
У Кропивницькому вшанували пам’ять жертв “чорнобильського мирного атома” (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований