25 квітня 2024, четвер

В Олександрії відкриють новий пам’ятник чорнобильцям (ФОТО)

В Олександрії, що на Кіровоградщині, триває спорудження пам'ятника ЧАЕС біля мерії. Сьогодні, 28 квітня, робітники встановили основну частину пам'ятного знака, передає Моя Олександрія.
На пам'ятнику викарбовано напис: "Ліквідаторам олександрійцям, Які врятували світ – від вдячних олександрійців". Також присутній напис: "У ліквідації аварії на ЧАЕС взяли участь 3200 олександрійців".

Як повідомила ініціатор встановлення пам'ятника, голова місцевої громадської організації "Союз інвалідів Чорнобиля" Людмила Комлєва, відкриття знаку планується до 9 травня. 
"Я думаю, 5-7 травня, в ці дні ми його відкриємо", – сказала вона.
Степан Цапюк прокоментував виданню "Моя Олександрія", що існуючий пам'ятник ЧАЕС на Соборній площі швидше за все прибере. У той же час Комлева вважає, що необхідно зберегти обидва чорнобильських знаки. На її думку, пам'ятник на Соборній площі символізує скорботу і присвячений загиблим та померлим, а новий біля мерії – життєстверджуючий, подяку живим ліквідаторам.

Крім того, сьогодні, 28 квітня, сесія міськради Олександрії перейменувала Європейську площу перед мерією в площу Героїв Чорнобиля.
Фото – Моя Олександрія
 

В Олександрії відкриють новий пам’ятник чорнобильцям (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований