18 травня 2024, субота

У Кропивницькому у бібліотеці пройде виставка авторської ляльки та професійне обговорення стародавнього мистецтва

Першого та другого травян Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського не працюватиме, однак уже з 3 травня запрошує містян та жителів області на ряд цікавих заходів, інформує Златопіль.
Зокрема, 3 травня о 12.30 у відділі мистецтв обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського відбудеться зустріч з відомою писанкаркою Іриною Михалевич.
Основною темою зустрічі стане дослідження та практики писанкарства, здійснені протягом останніх років. Це – вивчення писанок нашого регіону. Спеціально для цієї зустрічі майстриня підготувала п’ять писанок нашого краю. Сама майстриня працює в традиційній восковій техніці без попередніх начерків олівцем. Створює свої писанки в кольорі та експериментує з природніми барвниками.  На зустріч запрошуємо етнографів, музейників, народних майстрів, викладачів.
Виставка авторської ляльки Авторська лялька — це художня лялька, створена конкретним автором, яка є унікальним, продуманим до найменших подробиць образом, найтоншою ручною роботою, з використанням найрізноманітніших матеріалів і авторських прийомів. Відділ краєзнавства запрошує  4 травня о 14:00 всіх бажаючих на презентацію виставки авторської ляльки «Лялькове дефіле» народної майстрині Людмили Люненко.
До Дня  вишиванки  Український народ славився своєю творчістю протягом усієї своєї історії. Але найпопулярнішою, найвиразнішою і чудовою прикрасою українського національного одягу є вишивка візерунків кольоровими нитками або бісером. Запрошуємо кропивничан та гостей міста ознайомитися з символікою вишиванок та їх значенням,  завітавши з 3 травня до відділу мистецтв на книжкову  виставку «Орнаментика вишиванок».
Польський культурний центр запрошує переглянути книжкову виставку «Урядовий закон Польщі», присвячену Національному святу Третього травня – в річницю прийняття Конституції Республіки Польща. 3 травня 1791 року в Польщі Великим Сеймом було прийнято першу конституцію сучасної Європи і другу в світі після американської. Третьою була Конституція Франції. Для поляків це свято є надзвичайно важливим і ми запрошуємо членів польської громади  до бібліотеки, познайомитися з документами стосовно цієї події. 
Невдовзі ми відзначатимемо День Пам'яті та примирення і 72-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. З початку травня  розпочали роботу виставки з нагоди цих пам’ятних днів: у відділі читальних залів працює книжкова виставка «У вогні палала Україна»; у відділі абонемента відкритий перегляд – ”Подвиг живе вічно”.
Безкоштовне вивчення іноземних  мов. Відділ документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського запрошує  усіх бажаючих на заняття з вивчення англійської мови, яке проводиться в понеділок і четвер, о 17.00. В п’ятницю о 16.30 проходять безкоштовні заняття з вивчення німецької мови.
ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ
Деталі в розділі “Що нового” http://library.kr.ua
Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.
Ілюстрація – wikimapia.org
 

У Кропивницькому у бібліотеці пройде виставка авторської ляльки та професійне обговорення стародавнього мистецтва
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований