05 жовтня 2024, субота

У Кропивницькому силами школярів і благодійників встановили пам’ятник Невідомому Солдату (ФОТО)

Учора, 3 травня, напередодні Дня пам’яті і примирення у Кропивницькому відбулося урочисте відкриття пам’ятного знака на честь воїнів, які загинули у січні 1944 року, звільняючи село Лелеківка від фашистських загарбників. 
Про це пише Златопіль із посиланням на прес-службу міської ради Кропивницького.
Вшанувати героїчне минуле нашого народу і взяти участь у мітингу прийшли жителі мікрорайону Лелеківський, учні та вчителі загальноосвітньої школи № 15, волонтери та військовослужбовці.

Право відкрити пам’ятник загиблим воїнам було надано міському голові Андрію Райковичу та місцевим старожилам Юрію Настоящому та Валентині Староселець.

Цього року силами місцевих мешканців, учнівського колективу школи № 15 та кількох благодійників були зібрані необхідні кошти і встановлено пам’ятний знак на братській могилі, що знаходиться на місцевому кладовищі. Ініціатором патріотичної акції став краєзнавець Сергій Колесник. А допомагали у встановленні обробленої гранітної глиби бійці 3-го окремого полку спецпризначення.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих героїв, які віддали своє життя, захищаючи мир та спокій рідного краю. А кращі учні школи поклали до могили воїнам-визволителям гірлянду Слави та квіти. Після завершення урочистостей всіх учасників мітингу запросили до шкільного музею на екскурсію.

Фото – КМР
У Кропивницькому силами школярів і благодійників встановили пам’ятник Невідомому Солдату (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований