27 квітня 2024, субота

У Кропивницькому обговорюють проблеми розвитку культурної індустрії

Сьогодні у Кропивницькому під час панельної дискусії в рамках форуму "Kropyvnytskiy smart city day", який вже другий рік поспіль проходить у нашому місті, обговорюють проблеми та перспективи розвитку креативних індустрій міста, інформує кореспондент Златополя з місця події.
На думку, громадського активіста і викладача Олександра Ратушняка, Кропивницький дуже часто оминають різні відомі українські музичні гурти.
"Музиканти весь час оминають наше місто. От, наприклад, учора гурт "Бумбокс" виставив перелік турів по містам України. Вони відвідають 21 місто, але чомусь Кропивницького в їхньому переліку немає… Взагалі у нас є така проблема, що навіть, якщо до нас і приїжджають якісь цікаві та відомі виконавці, кількість зацікавлених містян, які готові придбати квиток і відвідати концерт, дуже мала. Зазвичай саме з цієї причини в нашому місті дуже часто скасовуються концерти"
Проте Дмитро Таращук, організатор "Дня вуличної музики" та багатьох інших проектів, зазначив, що причина тому, що до нашого міста не їдуть відомі музичні гурти, – це відсутність великого концертного холу, передбаченого спеціально для цієї мети.
Учасники дискусії також дійшли висновку, що багато містян просто не знайомі з творчістю тих чи інших сучасних виконавців, тому вони не охоче відвідвідують їх концерти. Тож, треба забезпечувати більш якісну та активну промоутерську підтримку. 
"Я хочу сказати, що у нашому місті люди все ж відвідують концерти та мистецькі заходи. Наприклад, на "95-й квартал", а також на різних поп-виконавців люди в нашому місті ходять дуже добре і не шкодують грошей навіть на досить недешеві квитки. А от чому кропивничани не відвідують концерти сучасних музикантів, то, мабуть, це через те, що вони не дуже знайомі з їх творчістю, тому організаторам треба створювати більш якісну промоутерську програму", – зазначила під час дискусії Вікторія Талашкевич. 
Фото – Златопіль
У Кропивницькому обговорюють проблеми розвитку культурної індустрії
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований