28 березня 2024, четвер

Кропивницький став першим в Україні містом-рекордсменом (ФОТО)

Місто Кропивницький стало єдиним в Україні містом-рекордсменом. Відповідну відзнаку за одночасне встановлення найбільшої кількості рекордів України вручив представник "Книги рекордів України" громаді Кропивницького сьогодні, 3 червня, в приміщенні КЛА НАУ, інформує Златопіль.
Саме тут сьогодні за ініціативи відомого митця і колекціонера Ігоря Шатохіна одночасно встановили 12 рекордів України. 
Головний рекорд, безперечно, як зазначив сам Ігор Шатохін, належить громаді міста Кропивницького, що надзвичайно багата талановитими і унікальними людьми. З рук представника "Книги рекордів України" Ігор Шатохін отримав диплом, яким нагороджується громада Кропивницького в категорії "Місто-рекордсмен". Таку нагороду вручають в Україні вперше – обласний центр став містом-рекордсменом за кількістю встановлених рекордів мешканцями одного міста за один день (12 рекордів). 
[widgetkit id=1470]
Окрім відзнаки для громади, Ігор Шатохін увійшов до книги рекордів України ще чотири рази – він отримав відзнаки за військово-історичний музей в мініатюрі, створений однією людиною (з постійним поповненням експонатів), найбільшу колекцію стендових моделей бойової техніки зроблених з паперу, як єдиний в Україні художник, який володіє міжнародним авторським патентом на відкриття у галузі мистецтва і як автор єдиного в Україні пам’ятника загиблим воїнам «Груз 200». 
[widgetkit id=1472]
Одразу два рекорди України встановив сьогодні Вадим Кащенко. Він отримав відзнаку за найбільшу колекцію фалеристики (значки, знаки, медалі та ін.) на медичну тему (кількість експонатів становить 1200 одиниць) та офіційно підтвердив звання єдиного в Україні обласного 30-ти кратного чемпіона Кіровоградської області з настільного тенісу.
Цікава і оригінальна колекція кропивничанина Сергія Ворони також отримала звання рекордсменки. Сергій зібрав колекцію гасових ламп 19-20 століття. Побутових, залізничних, вуличних, шахтарських та інших ламп різних часів у колекції Сергія Ворони уже більше 150.
Подружжя  Вадим Лефтор та Тетяна Онул також встановили рекорд Украхни в категорії «Колекції». У них – найбільша колекція ляльок-неваляйок («дівчата») за період з 1965 до 2017 років. Кількість експонатів становить 65 одиниць.
Батько і син  Олександр та Сергій Куц зібрали найбільшу колекцію новорічних листівок за період з 1970 по 2017 рік. Кількість листівок становить 875 одиниць, що є рекордом України.
Віталій Логов також зафіксував рекорд України в категорії «Колекції». У нього – найбільша колекція стендових моделей, пофарбованих пензлями без застосування аерографу. Кількість моделей становить 150  одиниць.
[widgetkit id=1471]
Особливо відзначив представник "Книги рекордів України" колекцію Євгена Василевського. Цей майстер добре відомий своїми незвичайними виробами із металу та запчастин різних механізмів у місті та за його межами (кропивничани бачать його "Стрекозу" на вулиці Шевченка, знають його "Двірника"). Наразі у Євгена Василевського найбільша колекція металопластики – кількість експонатів, що виготовлені із запчастин різноманітних агрегатів, механізмів та ін. становить на сьогодні 260 одиниць. 
[widgetkit id=1473]
Організації цього історичного іміджевого для нашого міста заходу посприяли начальник Льотної академії НАУ Сергій Неділько, Голова наглядової ради Міжнародної акціонерної авіаційної компанії «УРГА» Микола Тіпайло, голова Кіровоградської обласної громадської організації «Об’єднання болгар «Нашите хора», депутат Всесвітнього парламенту болгар, Сергій Осадчий та Ігор Ковтуненко.
Фото – Златопіль
 

Кропивницький став першим в Україні містом-рекордсменом (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований