26 квітня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині пройшов авіафестиваль (ФОТО)

Уже вдруге на території навчального аеродрому Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету України у Малій Висці пройшов розважально-освітній авіафестиваль, інформує кореспондент Златополя.
У відкритті фестивалю взяли участь голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, народний депутат Олександр Горбунов, депутат облради Олександр Чумак, керівники Маловисківщини, фахівці авіаційної галузі,
Звертаючись до присутніх, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, зокрема, наголосив на тому, що Кіровоградщина здавна має славу авіаційного краю, готуючи фахівців у різних напряммках, а те, що в Малій Висці такий фестиваль проводиться вже вдруге, свідчить про перспективи розвитку інфраструктури нашого багатого на традиції краю.
Що ж до самого фестивалю, то як і торік, він поєднав у собі активний сімейний відпочинок і популяризацію авіації серед дітей та молоді, а подивитися на те, що запропонували у вихідний день організатори свята, прийшли не тільки маловищани, а й приїхало багато зацікавлених з інших куточків області і навіть із-за її меж. Розпочався день покладанням квітів до пам"ятного знака уродженцю Малої Виски, льотчику-випробувачу, Герою Радянського Союзу Миколі Сухомлину.
Далі програма свята продовжилась на полі навчального аеродрому. де   центральною подією авіафесту стала експозиція літаків малої авіації, демонстраційні польоти літаків, фігури вищого пілотажу, стрибки з парашутом, імітація повітряного бою. 
Крім того, гостей та учасників фестивалю вітали самодіяльні артисти, юні танцюристи хореографічних студій Маловисківщини, а також рок-гурти. Багатьох привабило справді унікальне, захоплююче та високотехнологічне змагання – черговий етап Чемпіонату України з Дрон-рейсінгу (гонки швидкісних коптерів, які пілотуються за допомогою надсучасних технологій) . Для всіх, хто прийшов відпочити на авіасвято, працювали також зони активного відпочинку – avia-фотозона, майстер-клас з гончарного мистецтва, виставка та ярмарок хенд-мейд продукції, дитяча ігрова зона з атракціонами, багато торгівельних точок.
Фото – Златопіль
На Кіровоградщині пройшов авіафестиваль (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований