18 травня 2024, субота

У Кропивницькому відзначили лауреатів обласної премії імені Паученка

Голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко вручив нагороди лауреатам обласної премії імені Якова Паученка.
Про це інформує Златопіль із посиланням на офіційний портал Кіровоградської обласної ради.
Традиційно до Дня архітектури України в Кіровоградському художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна відбуваються урочистості з нагоди вручення обласної премії в галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка.
Олександр Чорноіваненко привітав присутніх з Днем архітектури України та вручив премії лауреатам і подяки учасникам конкурсу.
– Наші пращури показали свої уміння творити архітектурні дива, це ми спостерігаємо і у Кропивницькому. А ми, діти сучасності, продемонстрували, що можемо примножити історичні доробки архітектурного мистецтва. Кожен рік ми підводимо підсумки відданої праці архітекторів. Обласна рада й надалі відзначатиме творців, які розвивають українське мистецтво, – зазначив Олександр Чорноіваненко.
 ї
Лауреатами обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка у 2017 році визначено:
у номінації «архітектура»:
Будівництво православного храму і благоустрій території парку ім. Крючкова по вул. Ленінградській в м. Кіровограді (нині вул. Павла Сніцара в м. Кропивницькому), час
проектування – 2009 р. та будівництва – 2013 р. Автор проекту Дрофа Ірина Олексіївна – член Національної Спілки архітекторів України, головний архітектор проекту, головний архітектор проектів ПП «СервісІнвест»;
у номінації «декоративно-прикладне мистецтво»:
Творчі доробки в галузі професійної художньої кераміки, теоретичне і практичне дослідження історичних традицій народної кераміки Кіровоградщини та впровадження традиційних технік гончарства в сучасне українське декоративно-прикладне мистецтво.
Автор Кулініч Лариса Олександрівна – член Національної Спілки майстрів народного мистецтва України, старший викладач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну художньо-графічного відділення мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.
Подяки Кіровоградської обласної ради оголосили учасникам конкурсу на здобуття обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка за підсумками роботи за 2016 рік, а саме:
Пироговій Аллі Владиславівні — головному архітектору проекту ТОВ “Модерн”, за реконструкцію магазину непродовольчих товарів з будівництвом добудови по вул. Великій Перспективній в м. Кіровограді;
Ковтун Ганні Валентинівні — автору ідеї, головному архітектору проекту, за будівництво та реконструкцію житлового будинку по вул. Шевченка в м. Кіровограді;
Ачкасовій Марії Владиславівні — члену Національної спілки художників України, за серію витинанок — інсталяцій “Пошуки буття”, що впроваджують основні засади української національної традиції та традиційні жанри декоративно-прикладного мистецтва, пропагування актуальних тем з історії слов'янської культури.
Фото – Кіровоградська обласна рада
У Кропивницькому відзначили лауреатів обласної премії імені Паученка
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований