16 квітня 2024, вівторок

У Кропивницькому театр ляльок показуватиме “Ніч напередодні Різдва” (ФОТО)

Більшість пересічних громадян і досі помилково вважають, що театр ляльок – це мистецький заклад тільки для дітей, тому відверто дивуються зовсім недитячим виставам, які є в репертуарі лялькарів. 
Ось і колектив Кіровоградського академічного обласного театру ляльок свого часу теж неодноразово чув подібні судження від своїх глядачів, коли заявив про появу «дорослого» репертуару. Але після перегляду вистав «Собаче серце», «Вій», «Декамерон», «Наймичка», порівнявши з драматичним мистецтвом гастролюючих колективів, відвідувачі змінили свою думку і визнали високий професійний рівень, артистичний талант і виконавську майстерність наших митців. 
Тривалий час «на відпочинку» у репертуарі театру знаходилася вистава за однойменним твором М.В.Гоголя «Ніч напередодні Різдва». Постановку її ще у 2009 році здійснив заслужений діяч мистецтв України Євген Гімельфарб. Через рік «Ніч…» стала дипломантом  Всеукраїнського фестивалю театрів ляльок «Лялькова веселка» у Запоріжжі, а актор Геннадій Стогодюк отримав диплом «За кращу чоловічу роль». 

Нещодавно керівництво театру вирішило реанімувати виставу, маючи у планах представити її ще на одному театральному форумі, що проходитиме у вересні цього року у Черкасах, фестивалі «Мереживо казкове». Тож узгодивши з режисером-постановником терміни репетиційного періоду, виконавці почали пригадувати ролі і готуватися до поновлення спектаклю.
І ось, вже цієї неділі лялькарі будуть чекати на свого об’єктивного глядача, щоб представити оновлену виставу, з заміною кількох головних чоловічих персонажів, яких гратимуть молоді, але завзяті і талановиті актори Максим Борисов та Іван Кучерук. 
Хто бажає гарно провести час з кумедними гоголівськими героями і насолодитися універсальною майстерністю виконавців, запрошуємо до театру ляльок 23 липня, о 17.00 годині та 24 липня о 16.00. 
(Для дітей у неділю, о 12.00 годині, буде показана вистава «Хто у лісі найпрудкіший» О.Кузьмина (3+) та проведена ігрова програма).
Довідки за тел. (0522) 24-28-94
Фото – КАОТЛ
У Кропивницькому театр ляльок показуватиме “Ніч напередодні Різдва” (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований