04 травня 2024, субота

Кропивницький школяр створив робота для очистки поверхні річок (ВІДЕО)

Учень однієї із загальноосвітніх шкіл міста Кропивницький Руслан Коптєв, якому виповнилося 17 років, створив унікального робота. Його призначення – очищати річки від сміття, що плаває на поверхні.
Учень назвав робота «Riveroni», за його словами, він збиратиме сміття на поверхні річки, повідомляє видання «Рідний Край».
Хлопець розповів, що розробив пристрій у школі програмування «Ш++».
«Створити робота, який би збирав річкове сміття, мені запропонував наставник школи програмування Роман Шмельов. Я захопився цією ідеєю», — розповів Коптєв.
 
За словами учня, він зібрав пристрій із підручних матеріалів. Водночас, робот оснащений GPS, камерою і сонячною батареєю для автономної роботи.
«Наразі робот «Riveroni» має з обох боків два гребних гвинта, які дозволяють рухатися у будь-який бік, навіть крутитися на місці. У пластикові боксі знаходиться вся електроніка: сенсори, GPS, мобільний зв’язок», — повідомив хлопець.
За його словами, роботом можна буде керувати на відстані близько 5 кілометрів.
Принцип роботи пристрою максимально простий: посередині робота вільний простір, де згодом натягнуть сітку, у яку буде потрапляти сміття, що знаходитиметься на поверхні води.
Вже відбувся перший пробний запуск робота в річку Інгул. Повноцінно запустити «Riveroni» учень планує цієї осені.
Ілюстрація – uapress.info
Кропивницький школяр створив робота для очистки поверхні річок (ВІДЕО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований