17 травня 2024, п’ятниця

В Олександрійській лікарні з’явився сучасний пересувний рентген

Нещодавно в олександрійській Міській лікарні №1 почав функціонувати сучасний пересувний рентгенапарат. 

Про це повідомляє прес-служба Олександрійської міської ради, інформує Златопіль.
Компактний і зручний у використанні він дозволяє здійснювати обстеження безпосередньо у палаті біля ліжка хворого та під час проведення операцій.
Враховуючи те, що попередня установка використовувалася майже 40 років, її зношеність не дозволяла робити якісні рентген-знімки, тому одним з першочергових завдань для міської влади і керівництва лікарні була закупівля сучасного обладнання.
Ця рентегенографічна система відповідає усім вимогам безпеки, дає можливість робити якісні знімки для точної діагностики хвороби, а потужні фільтри максимально зменшують опромінення як хворого, так і медпрацівника під час процедури.
Сьогодні пересувний апарат використовується не лише у травматологічному відділенні, а й у хірургічному, неврологічному відділеннях, реанімації, де лікуються пацієнти, у яких через хворобу обмежені рухові можливості.
Як повідомляє Моя Олександрія, гроші на прилад в розмірі 730 тис. грн з місцевого бюджету виділили міські депутати на сесії 12 квітня.
Покупку апарату провели через тендер на Prozorro. В ході аукціону ціна знизилася на 3650 грн. Остаточна вартість склала 726 350 грн.
В Олександрійській лікарні з’явився сучасний пересувний рентген
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований