23 квітня 2024, вівторок

Созонівка відсвяткувала річницю заснування села

Минулих вихідних жителі села Созонівка Кіровоградського району відсвяткували чергову річницю заснування свого населеного пункту – День села. 
Про це сайту Златопіль повідомила прес-служба Кіровоградської обласної ради.
Розпочалося свято богослужінням у Свято-Троїцькому храмі, де звучали молитви за односельців, які знаходяться в зоні АТО, а також за здоров’я всіх жителів Созонівки та за процвітання рідного краю.
Далі на дітей чекав приємний сюрприз від Созонівського сільського голови Дмитра Пузакова, який організував для хлопчиків та дівчаток безкоштовні розваги на батуті та частування солодкою ватою і попкорном.
Коли всі вдосталь награлися, свято продовжили біля сільського Будинку культури конкурсом на найсмачнішу страву, приготовану з картоплі. Страви були пронумеровані і ніхто не знав, хто з конкурсантів, що приготував.
На столі були і традиційні деруни, але з сюрпризом, і кнедлики, і зрази з грибами, і «грибочки», і пиріжечки, і бутерброди з картоплі. Інтригою стало те, що результати пообіцяли оголосити зі сцени Будинка культури під час відкриття офіційної частини заходу. Журі ж мало поставити оцінку за десятибальною системою.
Власне, увечері розпочалася офіційна частина святкування Дня села. Спочатку усі присутні хвилиною мовчання згадали загиблого в зоні АТО військовослужбовця, героя-земляка Євгена Яловця. Далі перейшли до представлення почесних гостей свята і тут справжньою несподіванкою для созонівців став візит до них керівника однієї з політичних партій Олександра Соловйова.
Вітаючи присутніх із Днем села, Олександр Соловйов відзначив, що він особисто приємно вражений тим, що у Созонівці проживає багато представників молодого покоління. З нагоди свята вручив подарунок – оплачений рахунок на освітлення вулиці Травневої, та пообіцяв допомогти в придбанні обладнання для відкритого спортивного майданчика.
Щирі слова привітань адресував созонівцям у своєму вступному слові Дмитро Пузаков, наголосивши на вагомих успіхах та досягненнях її жителів – головної окраси населеного пункту. Цього святкового дня з нагоди Дня села багато созонівців одержали від Дмитра Пузакова грамоти, подяки, подарунки та грошові нагороди.

Коли ж настала черга оголосити переможців конкурсів усі, затамувавши подих, чекали, цього відповідального моменту. Переможці Ірина Кінша та Світлана Бандурко розділили між собою третє місце та отримали в подарунок 20 літрів соняшникової олії. Друге місце зайняла Лариса Петрученко, яка отримала мішок борошна, а почесне перше місце і мішок цукру дісталися Ніні Тихомировій.
Чудовий концерт та гарний настрій забезпечили усім учасникам святкового дійства аматори Созонівського Будинку кульутри та артисти з театру ім. Кропивницького. А після концерту на молодь чекала ще й дискотека, яка тривала до пізньої ночі.
 

Созонівка відсвяткувала річницю заснування села
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований