23 квітня 2024, вівторок

Кожен третій учасник АТО з числа безробітних – працевлаштований

У своїй роботі з демобілізованими військовослужбовцями, учасниками АТО, які звертаються по допомогу в працевлаштуванні, фахівці Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості застосовують активні заходи сприяння зайнятості населення.
Про це сайту Златопіль повідомила прес-служба центру зайнятості.
«З метою сприяння адаптації демобілізованих військовослужбовців, учасників АТО до умов сучасного ринку праці, використовується широкий спектр соціальних послуг з урахуванням їхніх можливостей, інтересів, професійного досвіду зазначених громадян, – повідомила Тетяна Білоусова, директор міськрайонного центру зайнятості. – Насамперед, це: підбір роботи, у т. ч. тимчасової; організація професійного навчання, перенавчання або підвищення кваліфікації; надання організаційної, правової та фінансової підтримки безробітним, які виявили бажання започаткувати власний бізнес, та ін.».
Крім того, ці клієнти мають можливість отримати індивідуальні консультаційні, інформаційні та профорієнтаційні послуги. Також для них організовуються різноманітні заходи (семінари, тренінги, ярмарки (міні-ярмарки) вакансій, дні кар’єри тощо), що сприяють прискоренню їхнього працевлаштування.
 
Так, у січні-вересні поточного року статус безробітного мали 365 осіб з числа демобілізованих військовослужбовців, учасників АТО. За сприяння центру зайнятості 112 осіб працевлаштовані, 6 осіб розпочали підприємницьку діяльність, 325 – отримали профорієнтаційні послуги. Безробітні також брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, що сприяє покращенню в матеріальному плані, дозволяє зберегти або відновити мотивацію до праці, відчувати себе потрібними іншим, активізуватисвої прагнення до зміни соціального статусу та пошуку постійної зайнятості.
Для підвищення власної конкурентоздатності на ринку праці 56 осіб проходили професійне навчання, з них 48 осіб вже мають роботу. Сьогодні вони успішно працюють, зокрема, електромонтерами з ремонту та обслуговування електроустаткування, електрогазозварниками, машиністами холодильних установок та ін. За їх словами, для чоловіка головне – мати роботу та забезпечувати добробут власної родини.
 
 

Кожен третій учасник АТО з числа безробітних – працевлаштований
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований