04 травня 2024, субота

Кіровоградцям презентували “Криваву неділю” (Фото)

Учора у приміщенні Кіровоградського обласного художнього музею відбулася презентація нового експозиційного проекту – картини польського художника Войцеха Горація Коссака “Кривава неділя у Петербурзі 9 січня 1905 року”, пише  кореспондент Златополя.
На презентацію з привітаннями завітали голова обласної ради Олександр Чорноіваненко та голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко.
Картина «Кривава неділя у Петербурзі 9 січня 1905 року» унікальна, знакова та безцінна з історичної точки зору картина, яка актуальна навіть в наші часи. Створена майже 110 років тому, вона емоційно перетинається з подіями в сучасній Україні, що поклали початок Революції Гідності та Вітчизняній війні 2014 року. Автором цього унікального твору став польський художник Войцех Горацій Коссак (1856-1942р) син відомого польського митця Юліуша Коссака.
У 1965 році картина вже експонувалась у Кіровоградській картинній галереї, а у червні 2013-2014 року було проведено її реставрацію. Вже сьогодні перлина колекції Кіровоградського обласного художнього музею стала доступною для перегляду справжнім шанувальникам історії та художнього мистецтва.
[widgetkit id=313]
Кіровоградцям презентували “Криваву неділю” (Фото)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований