28 березня 2024, четвер

На Маловисківщині милувалися передвеликоднім «Дивограєм» (ФОТО)

Виставку  робіт ужитково-декоративного мистецтва майстринь  сіл Оникієве  та Пасічне  Людмили Гудаченко, Надії Середюк, Людмили Городецької , Євгенії Галагози та  Надії Добролевськоївідкрито  до Пасхальних свят в районному будинку культури в рамках проекту «Українська майстерня».

Відкриваючи виставку,  начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації  Любов Левченко  наголосила на плідній роботі в рамках проекту, а бібліотекар читального залу районної бібліотеки Наталя Кавун  розповіла   про особливості виготовлення писанок та традиції, пов»язані з  обрядами та народними повір»ями на Пасху.  Працівники бібліотеки також   оформили тут  пересувну  книжкову виставку на пасхальну тематику, з нею теж могли ознайомитися відвідувачі . Районна бібліотека також підготувала і відеопоказ на пасхальні мотиви.

Свою територію натхненно і цікаво презентувала  директор Оникіївського сільського будинку культури Ірина Ігнатьєва. Вона захоплено розповіла про село Оникієве, його історію і сьогодення. Жінки , чиї вироби були представлені на «Оникіївському дивограї» є також учасницями відомого гурту «Берегиня» Оникіївського СБК. Тому цілком логічним був музичний фон виставки – пісня – «Матіола» у виконанні «Берегині», написана учасницею колективу Людмилою Гудаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Кірoвoградщині звільнили гoлoвнoгo лікаря

Як і всі попередні  виставкові  акції  в рамках проекту «Українська майстерня», що його  проводить районний  будинок   культури, цей   також готувала   методист  РБК з декоративно-ужитково- го мистецтва Олена Ткаченко, яка і була ведучого цього заходу..

На Маловисківщині милувалися передвеликоднім «Дивограєм» (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований