15 травня 2024, середа

Кіровоград: анонс заходів бібліотеки Бойченка

Обласна бібліотека для юнацтва ім. О. М. Бойченка запрошує на заходи:
 
З нагоди відзначення Дня соборності України, в бібліотеці будуть проведені наступні заходи:
В історії становлення незалежності і соборності України, особливе місце займає день 22 січня 1919 року. Саме тоді на площі перед Софією Київською відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібрані було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. З нагоди Дня соборності України в бібліотеці будуть проведені цікаві заходи:
З 19 січня відділ популяризації книги презентує книжкову виставку «Українці, єднаймось!». 
19 січня о 14.30 та 20 січня о 13.45 працівники  відділу популяризації книги проведуть урок історії «Де немає свободи, там немає і Вітчизни».
22 січня о 13.00 та 23 січня о 14.30 працівники відділу сприяння технічній творчості молоді проведуть слайд-бесіду «Соборність України». 
20 січня  о 13.45 працівники відділу популяризації книги проведуть зустріч  «Що я маю знати, щоб зберегти своє здоров’я». На заході будуть присутні фахівці, що розкажуть відвідувачам про здоровий спосіб життя та своїми порадами  допоможуть позбутися поганих звичок, знайти гармонію в житті та продовжити молодість. 
20 січня о 10.30 працівники відділу мистецтв проведуть слайд-бесіду «Архітектура старого міста». У Кіровограді, зокрема в історичному центрі, збереглася стара забудова (переважно 2-а пол. XIX століття), в тому числі низка культових споруд, рештки російських укріплень, єврейські квартали тощо. Завітавши на захід ви дізнаєтесь багато чого цікавого з історії архітектури рідного міста.
З 20 січня у відділі мистецтв відкриється книжкова виставка «Дивосвіт декоративно-ужиткового мистецтва України». Декоративно-ужиткове мистецтво — один із видів художньої діяльності, твори якого поєднують естетичні та практичні якості. Декоративне означає «прикрашати». Ужиткове ж означає, що речі мають практичний вжиток, а не лише є предметом естетичної насолоди. Виставка розкаже про різновиди жанрів та матеріалів, з якими працюють в даному виді творчості.
З 21 січня відділ абонементу презентує книжкову виставку «Знайомтесь з літературою Європи: Швеція та Фінляндія». Виставка оформлена до Року Європи в Україні і познайомить з книгами видатних письменників Швеції та Фінляндії Астрід Ліндгрен, ‎Ганса фон Розен, Туве Янссона, Мартті Ларні та інших.
22 січня о 14.15 та 23 січня о 13.30  працівники відділу сприяння технічній творчості молоді проведуть слайд-бесіду «Крути: жорстокий урок». 29 січня виповнюється 96 років з дня трагедії під Крутами, з того жертовного виступу молоді Києва на захист незалежності молодої Української держави, однак ще й досі ми не маємо правдивого відтворення тих січневих подій. Завітавши на захід ви дізнаєтесь правду про Крутянську трагедію. 
25 січня з 12.00 до 15.00 відбудеться нове засідання студії творчого настрою «фАРТ» присвячене виготовленню кози із природних матеріалів. Своїм досвідом поділиться майстриня Галина Іванівна Неділько, яка й проведе майстер-клас «Коза-Коляда». Образ кози єдиний із атрибутивних колядницьких образів. Усі бажаючи матимуть змогу зробити народну іграшку в сучасній інтерпритації з природного матеріалу.
Для роботи Вам знадобляться: 
шпагат (1 рулон, 20 м);
штучні очі (маленькі);
синтепон (невеликий шматок);
біла нитка;
голка;
рівна палиця (12 см);
паличка рогаткою (Y);
тканина біла та кольорова (ситець, 20/30 см);
тканина для фартуха (колір за бажанням);
мереживо, стрічки, дзвіночки (для прикрашання кози).
Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва ім.О.М.Бойченка 
тел. 0954712767 Рєзнік Тетяна Станіславівна – завідувач сектору соціокультурної діяльності;
0669457664 Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності.
Адреса: вул. Декабристів 6\15. Сайт: http://www.lib.kr.ua  
Працюємо щодня з 9.00 до 18.00, вихідний — субота.
Кіровоград: анонс заходів бібліотеки Бойченка
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований