26 квітня 2024, п’ятниця

На Маловисківщині рятівники евакуювали сільську школу

Днями в Лозуватській ЗШ першого-другого ступенів за рішенням фахівців Маловисківського райвідділу  Держслужби з надзвичайних ситуацій було евакуйовано з приміщення учнів і персонал школи, інформує Златопіль.

При цьому все відбувалось чітко і без зайвої метушні,  і дорослі , і школярі уважно дослухались до рекомендацій  провідного фахівця  райвідділу Управляння  Держслужби з надзвичайних ситуацій капітана цивільного захисту Віталія Бішінтєєва. Бо саме він навчав учнів  та їх педагогів, як  діяти в умовах виникнення надзвичайної ситуації. Так у школі підвели підсумок Тижня безпеки життєдіяльності, що його  райвідділ УДСНС  проводив у всіх дошкільних і навчальних закладах Маловисківщини.
 Як   розповіла директор школи Марія Межова, перед практичними вправами  (застосування   марлевих пов"язок та протигазів, надання   першої медичної допоммоги при травмах рук   чи ніг,   школярі демонстрували свої   теоретичні знання, розповідаючи про   види   надзвичайних ситуацій,  фактори ураження  хімічними речовинами,  небезпеку вогню, диму, газів,   засоби захисту,    правила поведінки в тих чи інших умовах. А вже після цього і відбулась   умовна "евакуація".
Як  зазначив начальник райвідділу    полковник   цивільного захисту Олег Потьомкін,  подібні заходи, об"єднані темою Тижня  "Жити цікаво і безпечно", завдяки розумінню і сприянню   керівництва  відділу   освіти, молоді та спорту райдержадміністрації та обох громад, що створені  на Маловисківщині,   пройшли по всіх дитсадках і школах.  Їх метою  стало роз’яснення правил безпеки життєдіяльності, навчання прогнозувати небезпечні ситуації і знаходити правильні рішення щодо безпечного виходу з цих ситуацій.

На Маловисківщині рятівники евакуювали сільську школу
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований