19 травня 2024, неділя

На Кіровоградщині пройшов конкурс “Супер-бабуся 2018”

1499433032_8522

Кажуть в народі: «Як мало дитині для щастя треба…». Напевне, бабусям – теж. Бабуся – це найближча для кожного з нас людина. Це мати нашої матері чи батька. Вона заслуговує на подвійну пошану та низький уклін за недоспані ночі, натруджені руки, смуток в очах. Бабуся – це не вік, це стан душі.

В цьому переконалися гості та учасниці конкурсу «Супер-бабуся» , який відбувся в с.ЗахарівкаСвітловодського району 27 вересня з нагоди відзначення Дня людей похилого віку.

Сім бабусь виявили бажання взяти участь у змаганні за звання найкращої: Довгань Любов Андріївна, Галка Ольга Григорівна, Бобошко Людмила Григорівна, Стороженко Олена Миколаївна, Кукса Валентина Миколаївна, Степаненко Наталія Борисівна, Бур’янська Галина Тимофіївна. Хоча учасниці різнилися віком (найстаршій – 63 роки ,а наймолодшій – 42), та всіх їх об’єднала безмежна любов до своїх внуків. В конкурсі жінки повною мірою розкрили всі свої таланти: кулінарні здібності, світ захоплень, родинні традиції.

Гідно пройшли випробування на ерудицію та кмітливість бабусь. Деякі учасниці відзначилися своєю креативністю, зокрема, О.Галка та Н.Степаненко. Наймолодші бабусі  вірші для своїх внучок склали,  костюми для конкурсу оригінальні підготували і з теплотою згадали своїх бабусь.  Не знала своїх бабусь Г.Бур’янська, можливо саме тому безмежно любить своїх внуків і щодня зустрічає їх різними смаколиками, адже за професією вона – повар. Своєю інтелігентністю, простотою, врівноваженістю та доброю вдачею вразила присутніх О.Стороженко.  Має лише одну внучку В.Кукса, яку оточує теплом і турботою, ніби п’ятьох.

«Я своїй внучці дозволяю все, навіть те, чого робити й не можна, у бабусі все дозволено!» — говорить баба Валя. А Л.Бобошко щоранку готує своєму внукові пироги з яблуками до чаю, і це вже стало традицією під час кожного приїзду найріднішої кровинки. Супер-бабусеюс.Захарівка стала  Л.Довгань, яка зуміла донести до всіх присутніх багатство душі та глибину  світу поезії Ліни Костенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Кірoвoградщині письменниця зібрала oригінальну кoлекцію капелюхів (ФOТO)

Життя – найпрекрасніше з вигадок природи. Воно схоже на зоряне небо, дивлячись на яке, розумієш, що ми наче піщинки в океані, а наше життя – це мить. І так хочеться зробити цю мить значущою, важливою, незабутньою. Так і було на святі Супер-бабусь. Надовго запам’ятається присутнім  атмосфера приємного, щирого спілкування та смачного частування власними кулінарними виробами учасниць конкурсу.

 

 

Сільський бібліотекар Віта Гарбуз.

На Кіровоградщині пройшов конкурс “Супер-бабуся 2018”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований