05 травня 2024, неділя

Кіровоградці вшанували пам’ять Василя Симоненка

Вчора, 19 лютого, у Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Бойченка було проведено вечір пам’яті Василя Симоненка “Зустріч, призначена поетом”.
 
Василь Симоненко – український журналіст, поет-шістдесятник. До 80-ї річниці від дня народження відомого поета працівники бібліотеки Бойченка, разом із студентами, за ініціативи Інни Шевченко організували творчий вечір та розовіли про цю видатну особистість школярам. 
Це не була “суха” лекція з біографічними відомостями та нудне декламування віршів. Наприклад, про життя Симоненка гості заходу дізнались з уст його матері, яку зіграла Валерія Руссу. Зачитуючи поезію Симоненка уголос, декламатори ніби програвали невеличкий моноспектакль, особливо артистично з усією самовіддачею це зробив Артем Луценко. Також деякі вірші поета були покладені на музику і виконані Олею Алексієнко, Кирилом Поліщуком, Сергієм Цигульським, Михайло Нідзельський. Навіть обстановкою організатори намагались наблизитись до життя Симоненка та спробувати відтворити робочий стіл поета. Вийшла дійсно “зустріч, призначена поетом”. Захід став дуже корисним для учнів, які зараз вивчають творчість Симоненка у школі, а решта відвідувачів мали можливість наблизитись до творчого світу поета, думки якого є актуальними й зараз: “Живе той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя.”
[widgetkit id=359]
Кіровоградці вшанували пам’ять Василя Симоненка
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований