29 березня 2024, п’ятниця

Рятувальник з Кіровоградщини прихистив у своєму будинку дві родини переселенців зі сходу України

Вже майже рік рятувальники ДСНС України опікуються долями людей зі сходу України та тимчасово окупованої території АР Крим. Вони намагаються надати кожній людині всю необхідну інформаційну, психологічну, медичну допомогу та віднайти їм тимчасове житло для проживання. Проте найголовніше, чого потребують нині люди – це щирість та підтримка, адже кожен переселенець і так чимало настраждався від дій терористів. Рятувальники, які постійно працюють з переселенцями, стають для людей майже рідними, тими, до кого вони можуть звернутися за допомогою.
 
Родини Коструб з Донеччини та Фагутько з Луганська до початку бойових дій проживали на сході України. Так, 65-річний Олександр Коструб, інвалід II групи, вже тривалий час хворий на цукровий діабет складної форми. Наприкінці 2013 року хвороба почала прогресувати і чоловік лікувався у медичному закладі. Та коли бойові дії почали посилюватися і проходити лікування стало неможливим, пан Олександр разом із дружиною вирішили переїхати до міста Новоукраїнка Кіровоградської області. Там родина певний час проживала у родичів, але згодом, зрозумівши, що родичі не надто раді таким гостям, почали шукати житло.
Вирішив проблему із житлом для переселенців рятувальник 19-ї державної пожежно-рятувальної частини ДСНС у Кіровоградській області Сергій Грозан.
“Дізнавшись, що нам немає де жити, Сергій запропонував нам будинок своїх батьків, які померли 4 роки тому. У помешканні ніхто не проживав, будинок нам сподобався. Ми погодилися, а коли запитали про ціну, Сергій лише запитав: “Ви бачите, що написано у мене на формі? Рятувальник. Це мій обов’язок допомагати людям. Тому нічого не потрібно платити”, – розповідає Олександр. 
Вже майже рік родина Коструб живе у будинку рятувальника. Сергій Грозан постійно допомагає сім’ї як із продуктами харчування, так і з одягом, вирішує всі побутові проблеми.
“Складно підібрати слова, аби виразити вдячність Сергію, Людині з великої  літери. Дякуємо йому за щиру підтримку та допомогу. Саме завдяки таким людям, як він, і тримається весь світ”, – зазначає Олександр Коструб.
Вдячна Сергію Грозану і родина Фагутько з Луганська. В листопада 2014 року, Сергій Фагутько з дружиною та 4-річним сином також переїхали до Новоукраїнки Кіровоградської області. Спочатку, коли були кошти, знімали будинок, а потім гроші закінчилися. На допомогу родині також прийшов рятувальник Сергій Грозан. Виявляється у спадок рятувальнику дістався ще й будинок дідуся та бабусі, який також був пустим. Тому Сергій одразу запропонував родині жити там.
“Сергій сказав, аби жили там, стільки потрібно. І якщо  потрібна якась допомога – аби одразу зверталися до нього. Ми дуже вдячні цій людині, яка підтримала нас у тяжку хвилину та простягнув руку допомоги. Відтепер ми маємо, до кого звернутися. Він став частиною нашої родини”, – зазначив Сергій Фагутько.
Родини Коструб та Фагутько щиро вдячні рятувальнику Сергію Грозану за його чуйність, розуміння та постійну допомогу у вирішенні їх проблем. 
“Нехай благословляє Вас, пане Сергію, Господь і посилає Вам здоров’я на довгі роки”, – зазначають родини Коструб та Фагутько.
Прес-служба
ДСНС України
 
Рятувальник з Кіровоградщини прихистив у своєму будинку дві родини переселенців зі сходу України
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований