25 квітня 2024, четвер

«Травневі музичні зустрічі»: три концерти в Кіровограді, камерний бум у районах та дитяча філармонія з «сюрпризом»

Концертом камерного оркестру «Концертіно», польського скрипаля Остапа Манька та львівського піаніста Сергія Григоренка в Кіровоградській обласній філармонії 13 травня розпочнеться Всеукраїнський фестиваль камерної та симфонічної музики «Травневі музичні зустрічі». Цьогоріч проекту виповнюється 18 років.
 
– Планувати програму було непросто – більшість із наших учасників постійно гастролюють за кордоном, – розповідає художній керівник філармонії Наталія Бондаренко. – Ми за півроку узгоджували графік виступів, щоб відомих виконавців змогла почути й кіровоградська публіка. Нашими гостями стануть відомі музиканти, котрі здобули славу не лише в Україні, а й за її межами. За традицією, кожен із солістів-віртуозів гратиме з кіровоградськими колективами. 
Так, 14 травня камерний оркестр «Концертіно» під керуванням Наталії Хілобокової виступатиме разом лауреатами міжнародних конкурсів Сергієм Григоренком та Остапом Маньком. У програмі концерту – музика Баха, Вівальді, Моцарта, Шнітке та інших композиторів.
16 травня відбудеться концерт симфонічного оркестру Кіровоградського музичного училища (керівник – Лариса Голіусова). Разом із ним виступить заслужений артист України піаніст Йожеф Єрмінь, з яким творчі контакти кіровоградців тривають понад 10 років. Під завісу фестивалю планується виступ камерного оркестру «Арката» Вінницької обласної філармонії (художній керівник – Геннадій Курков). Прозвучать твори Бізе, Гуно, Рахманінова, Чайковського, Лисенка та інших видатних авторів.
Втім, «Травневі музичні зустрічі» не обмежаться концертами в самому лише Кіровограді. Організатори подбали, щоб гарну музику в гарному виконанні могли почути й мешканці районних центрів. Відтак 6 травня у Знам’янці виступить камерний оркестр «Концертіно», 13 травня у Бобринці, Компаніївці та Новомиргороді – камерний оркестр «Ars Nova» Миколаївської обласної філармонії (керівник – Олександр Гоноболін), 14 травня в Олександрії – камерний оркестр імені Ашхарумова Полтавської обласної філармонії (керівник – Олександр Абрамов). 
[widgetkit id=439]
– Не всі колективи доїдуть до Кіровограда – кошторис не дозволяє, – пояснює Наталія Бондаренко. – Але й для мешканців обласного центру ми готуємо кілька приємних дарунків поза межами «Травневих музичних зустрічей». Про всі казати не буду, лише анонсую концерт 30 квітня кіровоградського самородка Владислава Кашпуренка – учасника телешоу «Голос країни» й нашого соліста. 
Подбали організатори й про своїй найменших слухачів. У рамках «Травневих музичних зустрічей» відбудуться концерти в дитячій філармонії. Її керівник Ірина Полонська повідомила, що для кращих відвідувачів приготували низку приємних сюрпризів. Так, шестеро найактивніших отримають сертифікати на безкоштовне відвідування заходів обласної філармонії. Буде також визначений і найбільш розвинений в естетичному напрямку навчальний заклад. Він отримає право безоплатно провести на філармонійній сцені свято з використанням світлового та звукового обладнання. Втім, до кінця всіх приємностей не розголошують, зберігаючи інтригу. Відомо лише, що 15 квітня для дітей презентують суто кіровоградський музичний проект – мюзикл «Мавка», створений за участі зразкового колективу-студії хореографічного мистецтва «Аеліта», зразкового вокального ансамблю «Антарес» та Олексія Козачинского. Початок о 14.00.
 Міла Князєва.
«Травневі музичні зустрічі»: три концерти в Кіровограді, камерний бум у районах та дитяча філармонія з «сюрпризом»
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований